Pokemon Go face să crească foarte mult rezervările în oraşul sud-coreean Sockho

Rezervările hoteliere au crescut de patru ori în oraşul sud-coreean Sokcho datorită fenomenului Pokemon Go. Este vorba de singurul loc din ţară asiatică unde poate fi utilizat noul joc pentru smartphone-uri al Nintendo. Chiar înainte de a fi vândut în această ţară, 410.000 de sud-coreeni îl descarcaseră deja.

Rezervările hoteliere în acest oras de coastă de aproximativ 80.000 de locuitori au crescut de patru ori la o săptămână înainte de lansarea Pokemon Go. Sud-coreenii s-au îndreptat în masă spre Sokho pentru a testa jocul, aşa cum a informat agenţia Yonhap.

Serviciul Google Maps, esenţial pentru a utiliza jocul, este foarte limitat în Coreea de Sud din motive militare şi din cauza conflictului cu Coreea de Nord, cu care este din punct de vedere tehnic în război.

Totuşi, orasul Sokcho nu est afectat de această restrictie datorită poziţiei sale geografice, la graniţa cu Coreea de Nord, şi în nord-estul ţării, ceea ce le permite utilizatorilor să joace Pokemon Go.

Pokemon Go face să crească foarte mult rezervările în oraşul sud-coreean Sockho

Pokemon Go face să crească foarte mult rezervările în oraşul sud-coreean Sockho

Chiar înainte ca acest joc Nintendo să fie vândut în ţara asiatică, aproximativ 410.000 de sud-coreeni l-au descărcat, potrivit datelor companiei de analiză de aplicaţii mobile WiseApp.

De la lansarea sa, în 13 iulie, a dominat topurile de descărcări pe diferite platforme, în ţările în care a fost disponibil iniţial: Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă şi Germania.

Jocul, care ar putea fi un nou canal de promovare pentru afacerile de turism, a depăşit 20 de milioane de utilizatori unici la câteva zile de la lansare.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply