Shadow

Ți-ar plăcea să fii la fel de fericit ca și finlandezii? Închiriază unul

Finlanda a fost aleasă pentru al doilea an consecutiv, cea mai fericită țară din lume de către Organizația Națiunilor Unite în raportul său anual despre Fericire. De aceea, Visit Finland a lansat o campanie de promovare turistică cu care invită la „închirierea” unui finlandez pentru această vara pentru a descoperi astfel secretul fericirii al țării. 

 

Fericirea finlandezilor poate fi atribuită, potrivit raportului menționat mai sus, care clasifică 156 de țări pentru cât de fericiți sunt cetățenii saă, la „PIB-ul său mare, speranța mare de viață, legătura cu natura, lipsa corupției ți controlul oamenilor asupra propriei lor vieți, printre alte motive”. 

 

Markku Ojanen, profesor emerit de Psihologie finlandez și expert în fericire, consideră că secretul finlandez este capacitatea sa de a se bucura de viața de zi cu zi: „Clima noastră nordică ne-a învățat să muncim din greu și să apreciem momentele când lucrurile merg bine. Finlandezi sunt de obicei foarte cinstiți, iar Finlanda este una dintre cele mai sigure țări din lume. Siguranța și încrederea sunt elemente cheie pentru fericire„. 

 

În această vară, călătorii au ocazia să descopere fericirea cu locuitorii săi datorită campaniei „Rent a Finn” (Închiriază un finlandez) realizată de Visit Finland pentru ca persoane din întreaga lume să poată experimenta felul în care finlandezii trăiesc într-o adevărată armonie cu natura. 

 

Această inițiativă, dupa cum a explicat Paavo Virkkunen, directorul al Visit Finland în Business Finland, „răspunde tendinței globale de călătorii pentru a trăi ca un localnic, adică a împărtăși experiențe autentice cu oameni obișnuiți. Și cu ajutorul ghizilor noștri de fericire, permite călătorilor să experimenteze legătura personală puternică dintre finlandezi și natură„. 

 

A conviețui cu un ghid de fericire

Compania a recrutat deja cei opt finlandezi care vor lucra în această vară ca ghizi de fericire. Selecționati din sute de solicitanți, Esko, Hanna, Juho, Katja si Joni, Linda și Niko, Petri și Timo vor primi călători timp de câteva zile și le vor arăta cum să se conecteze cu natura și să reducă stresul. Fiecare dintre ei locuiește într-o zonă a țării. 

 

Visit Finland se așteaptă să primească mai mult de 1.000 de cereri pentru a călători gratis vara aceasta. Statele Unite conduc clasamentul cu cel mai mare număr de cereri, urmate de Bangladesh, Turcia, Canada și Marea Britanie

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.