Piloţii de la Germanwings în grevă joi şi vineri

Sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC) a convocat o grevă de piloţi la Germanwings, filială low cost a grupului Lufthansa, între joia aceasta, 12 februarie, şi vineri, 13 februarie, la ora 13:59, ultima serie de proteste care a avut loc împotriva plăţilor tranzitorii pentru pensionarea anticipată. Compania aeriană a informat că acest conflict va afecta aproape jumătate din cele 900 de zboruri programate şi se aşteaptă să acopere aproximativ 60% din operaţiunile sale pentru aceste două zile.

VC a declarat într-un comunicat că negocierile cu conducerea grupului Lufthansa au eşuat din nou săptămâna aceasta. “Lufthansa a refuzat toate sugestiile noastre, numindu-le inacceptabile”, a spus sindicatul.

 

Planul alternativ

Germanwings a lansat un plan alternativ încercând să acopere cel mai mare număr de zboruri posibil prin intermediul propiilor operaţiuni sau închiriiind aeronave de la alte companii, cu care urmăreşte să asigure 60% din zborurile programate, care vor permite ca 80% din pasagerii zborurilor afectate să ajungă la destinaţie.

Piloţii de la Germanwings în grevă joi şi vineri

“Pasagerii afectaţi pot consulta site-ul companiei Germanwings (www.germanwings.com), unde vor fi publicate periodic informaţii actualizate cu privire la starea zborurilor. În cazul anulării unui zbor, persoanele afectate vor putea anula sau reprograma zborul gratis prin intermediul site-ului companiei şi prin telefon”, semnalează compania, cerându-şi în acelaşi timp scuze pentru inconveniente.

Zborurile Eurowings nu vor fi afectate de grevă, pentru că piloţii săi nu sunt incluşi în contractul colectiv al Lufthansa Group.

 

Impactul asupra imaginii şi a rezervărilor

Anul trecut, compania mamă Lufthansa a fost afectată de 10 greve ale piloţilor. Grevele din luna decembrie, care au inclus, de asemenea, compania Germnawings, au provocat anularea a aproximativ 1.500 de zboruri şi au costat compania aproape 200 de milioane de euro. Veniturile per pasager au scăzut cu 1,2% şi factorul de încărcare cu 0,5%, la 77,5%. Grupul Lufthansa a evidenţiat reducerea capacităţii cu 0,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut din cauza grevei de două zile a piloţilor.

Membrul al consiliului de administraţie şi CEO al Lufthansa Passenger Airlines, Karl Urlich Garnadt, a afirmat că grevele piloţilor convocate de VC au prejudiciat imaginea Lufthansa şi au afectat zborurile de lung curier, un impact care speră să dureze puţin în acest an, a declarat el la ATW.

Luni, sindicatul german de servicii publice Verdi a convocat o grevă a personalului de securitate în aeroporturile din Hanovra, Hamburg şi Stuttgart, provocând întârzieri şi anularea zborurilor, afectând mii de pasageri (a se vedea: Grevă în trei aeroporturi germane în randul angajaţilor în domeniul siguranţei).

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply