Piloţii Air France convoacă patru zile de grevă în plin Euro 2016

Sindicatele de piloţi ai Air France au lansat un apel la grevă între 11 şi 14 iunie, în plină celebrare a Campionatului European de Fotbal pe care îl organizează Franţa, împotriva planurilor de ajustări pe care le-a aplicat conducerea societăţii, favorizând în opinia lor low cost-ul, precum şi condiţiile de plată ale acestora.

Sindicatul Naţional al Piloţilor de Linie (SNPL), sindicatul majoritar a fost sprijinit de alte două centrale, Spaf şi Alter, în acest apel. Un purtător de cuvânt al SNPL a declarat pentru agenţia Efe că ar trebui pregătit un comunicat pentru a detalia motivele protestului, care a făcut deja obiectul unui referendum în rândul conducătorilor auto care punea bazele acestuia.

Los pilotos de Air France convocan huelga en plena Eurocopa (Foto de archivo, durante un anterior conflicto).

Piloţii Air France convoacă patru zile de grevă în plin Euro 2016 ( Fotografie de arhivă din timpul unui conflict anterior).

Săptămâna trecută a fost anunţat rezultatul votului, la care au participat 78% din piloţi: 68% au votat în favoarea “mobilizării susţinute în timp” sau grevă pe o perioadă de timp nedeterminată.

Preşedintele SNPL, Philippe Evain, a declarat într-o conversaţie cu Efe că nu au existat discuţii cu conducerea şi că noul director executiv al Air France, Jean-Marc Janaillac, i-a notificat că negocierile vor începe după ce va preia conducerea în luna iulie, înlocuindu-l pe actualul director executiv, Alexandre de Juniac.

Anunţul acestei ameninţări de grevă ale companiei franceze a venit la câteva ore după ce guvernul francez a comunicat că a reuşit să dezactiveze un alt apel al controlorilor de trafic aerian.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply