Piaţa hotelieră britanică: noutăţi pentru diversificarea ofertei

Piaţa hotelieră britanică continuă să se extindă, în special în capitala sa, confirmându-se cheile boom-ului hotelier din Londra. În plus, brandurile hoteliere şi-au consolidat prezenţa în oraş, oferta se diversifică pentru a se diferenţia şi a servi diferitele nişe de piaţă de emergente. Nu e de mirare ca Londra întotdeauna a fost scena noilor tendinţe hoteliere.

În Londra coexistă trei tendinţe în noile dezvoltări hoteliere: unităţile de cazare pentru distanţe lungi, creşterea marilor grupuri internaţionale cu noi hoteluri şi extinderea hotelurilor low cost.

Astfel, în luna decembrie tocmai a fost deschis Staybridge Suites Vauxhall, brandul InterContinental Hotels Group (IHG) de suites, axate pe sejururi lungi, cu un minimum de cinci zile. Clienţii se vor putea simţi astfel că acasă cu Wi-Fi, bucătărie complet utilată, serviciu de vânzare de alimente de 24 de ore şi sala de gimnastică.

De asemenea, pentru sejururi lungi, şi pentru scurte, pe 25 ianuarie va fi deschis hotelul Urban Villa London, un hotel boutique cu 100 de suites, care combină designul newyorkez al arhitecţilor Grzywinski + Pons şi conceptul britanic de lux. Fiecare suite are o cameră de zi cu tehnologie de ultima oră, o bucătărie complet utilată şi o grădina privată. De asemenea, pentru sfârşitul anului 2016-începutul anului 2017 va fi deschis Urban Villa Edinburgh, cu 183 de suites de lux şi 750 metri pătraţi de restaurant şi bar/lounge.

Accor va transforma Trocadero în Ibis Styles Picadilly Circus, un hotel de 583 de camere care va începe să opereze in 2017.  Kamira / #shu#

Accor va transforma Trocadero în Ibis Styles Picadilly Circus, un hotel de 583 de camere care va începe să opereze in 2017. Kamira/Imagine Shutterstock.

 

Marile lanţuri internaţionale continuă sa ia poziţii în capitala britanică. În cazul IHG şi al său InterContinental London – The O2, a cărui deschidere este programată pentru sfârşitul anului 2015. Hotelul de 453 de camere repartizate în 18 etaje şi cu un centru de convenţii, se află în prezent în construcţie pe o suprafaţă de 3,7 hectare în Peninsula Greenwich, un loc care în fiecare an atrage mai mulţi vizitatori după proiectul de regenerare efectuat după Jocurile Olimpice din 2012. Viitorul hotel găzduieşte, de asemenea, un centru spa, două restaurante şi două baruri, unul dintre ele la etajul 18 cu vederi la Tamisa.

Pentru 2016, îşi va începe activitatea cel care va fi al treilea Four Seasons din oraş, situat în Ten Trinity Square, cu sprijinul investitorului multinaţional Reignwood Group. Cu 98 de camere şi 41 de reşedinţe private, acesta va ocupa vechea clădire a Autorităţii Portuare din Londra, care va găzdui, de asemenea, două restaurante gourmet şi un centru spa.

Alte lanţuri internaţionale aleg să crească în segmentul low cost. Acesta este cazul lanţului Accor Hotels, care va transforma Trocadero în hotelul Ibis Styles Picadilly Circus, un hotel de 583 de camere, care va începe să opereze în 2017. Grupul a anunţat, de asemenea, deschiderea unui nou hotel al brandului MGallery, de 80 de camere, în Leicester Square în 2016.

Înainte, în martie 2015, Z Hotels va deschide al patrulea său hotel în Londra, Z Shoreditch, cu 107 camere într-o veche clădire oficială în The Bower, în cadrul unui proiect de utilizare mixtă pe 30.000 de metri pătrati în zonă Old Street, care include, de asemenea, restaurante, spaţii publice cu grădini şi magazine. Acesta este al şaselea hotel al lanţului, dacă adăugăm cele două pe care le deţine în Liverpool şi Glasgow, şi toate cu acelaşi numitor comun, deoarece oferă în locaţii centrice preturile de cazare ale hotelurilor din suburbii.

 

Manchester

Manchester va găzdui în luna martie primul hotel dedicat fotbalului, deinut de doi foşti jucători ai echipei Manchester United, Ryan Giggs şi Gary Neville. Şi nu putea să primească alt nume: Hotel Football. Decorul din cele 133 de camere de 4 stele este inspirat de sportul rege. Fan Clubul de pe Old Trafford va avea sediul în interiorul său, unde clienţii şi fanii se vor putea bucura de pregătirea pentru meci.

Dar oraşul va lansa, de asemenea, doua hoteluri în clădiri istorice. Astfel, Hotelul Gotham îşi va deschide uşile în luna aprilie în clădirea Edwin Lutyens, unde va distribui 60 de camere în cele şapte etaje ale sale cu un decor art deco; în timp ce în timpul verii, lanţul Ecletic Hotels va deschide al cincilea hotel, King Street Townhouse, tot într-o clădire protejată, cu 40 de camere şi suites, bar, restaurant, cramă şi ceainărie.

 

Liverpool

Accor, în afara de dezvoltarea brandurilor sale low cost, lanţul va creşte, de asemenea, în Marea Britanie, cu al doilea Pullman din ţară şi primul din afara Londrei, Pullman Liverpool, un hotel de 4 stele cu 216 camere, care îşi va începe activitatea la toamnă lângă centru de expoziţii ACC.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply