Piaṭa hotelurilor de lux va ajunge la 19.396 milioane de euro în 2022

Piaṭa hotelurilor de lux a crescut semnificativ în ultimii ani şi se aşteaptă să atingă 20.442 milioane de dolari (19.396 milioane de euro), ceea ce ar însemna o creştere anuală de 4% potrivit unui raport al Allied Market Research intitulat “Piaṭa hotelurilor de lux: analiza oportunităṭilor globale şi previziuni, 2014-2022”. 

Industria hotelieră de lux a fost condusă de creşterea industriei turismului, preferinṭa mai mare pentru călătoriile de agrement şi o îmbunătăṭire a nivelului de trai. Potrivit lui Sheetanshu Upadhayay, analist de cercetare la Allied Market Research, “creşterea numărului de călători de afaceri şi schimbarea stilului de viaṭă al clienṭilor au stimulat cererea de sejururi de lux, cu o tendinṭă tot mai mare de servicii precum spa-ul. Cu toate acestea, tarifele percepute de aceste hoteluri restrâng creşterea pieṭei.

Piaṭa hotelurilor de lux va ajunge la 19.396 milioane de euro în 2022

Piaṭa hotelurilor de lux va ajunge la 19.396 milioane de euro în 2022

America de Nord şi Europa sunt regiuni care domină acest segment datorită numărului mai mare de sosiri turistice. De fapt, în 2015 ambele au reprezentat împreună aproximativ două treimi din dimensiunea totală a pieṭei de hoteluri de lux. Este de aşteptat ca prima să crească cu o rată anuală de 5,1% până în 2020.

 

Dominiul hotelurilor de afaceri

Raportul Allied Market Research a evaluat piaṭa hotelurilor de lux la 15.535 milioane de dolari (14.740 milioane de euro) în 2015, hotelurile de afaceri reprezentând 42% din totalul veniturilor. Se aşteaptă că acestea să îşi menṭină poziṭia dominantă datorită bazei largi de consumatori, care includ călători de afaceri, grupuri turistice şi grupuri mici pentru conferinṭe.

În ceea ce priveşte hotelurile de aeroport, acest segment a reprezentat aproximativ 20% din veniturile totale în 2015, iar previziunile sugerează că acesta va creşte cu 3,7% anual până în 2020.

Printre lanṭurile hoteliere de lux incluse în raport se numără Four Seasons, Intercontinental Hotels Group, Marriott International, Hyatt şi Jumeirah International.

 

Informaṭia este disponibilă aici.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply