Petrecerile burlacilor: ei cheltuiesc mai mult, ele merg la hoteluri mai bune

Aproximativ 1,3 milioane de britanici vor călători în fiecare an în străinătate pentru a organiza petreceri de burlaci.

Conform datelor oferite de ABTA, asociaţia de agenţii de turism din Marea Britanie, călătorii din acest segment sunt în mare parte oameni între 25 şi 34 de ani.

Trei cincimi din persoanele care călătoresc în străinătate pentru acest tip de sărbători sunt bărbaţi.

Pentru petrecerile burlacilor, cele mai cerute destinaţii din străinătate pentru aceste petreceri sunt Praga, pe primul loc, urmată de Barcelona, Benidorm, Budapesta şi Riga.

Pentru petrecerile burlăciţelor, topul 5 al celor mai populare oraşe este format din Marbella, pe primul loc, urmat de Bacelona, Benidorm, Dublin şi Amsterdam.

Participanţi la o petrecere de burlăcie. #shu#

Participanţi la o petrecere de burlăcie. Imagine Shutterstock.

Profilul călătoriei

Potrivit agenţiilor de turism britanice, în petrecerile burlacilor cheltuielile totale ale călătoriei sunt de obicei mai mari, ieşirile durează mai multe zile şi grupurile sunt mai numeroase decât în cazul petrecerilor burlăciţelor.

Cu toate acestea, “pentru petrecerile burlacilor se optează pentru o cazare de bază şi ei preferă să cheltuiască banii pe alte activităţi sau pentru a ieşi noaptea“, aşa cum explică ABTA.

“În schimb, în petrecerile burlacitelor acestea sunt mai conştiente de costurile călătoriei, dar în acelaşi timp caută o notă de lux şi tind să opteze pentru o unitate de cazare cu o categorie mai mare, în ale cărei instalaţii petrec mai mult timp”.

În plus, participanţii la petrecerile burlacitelor petrec mai mult timp în căutarea de informaţii cu privire la destinaţie şi activităţi şi grupurile au o vârstă mai variată, “incluzând foarte des mama miresei şi viitoarea soacră“.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply