Peter Frankhauser o înlocuieşte pe Harriet Green ca CEO al Thomas Cook

Thomas Cook Group a anunţat că CEO-ul său actual, Harriet Green, părăseşte postul său la doar doi ani după ce a fost numită pentru acesta. Ea va fi înlocuită de actualul director de Operaţiuni al grupului, Peter Frankhauser.

Peter Frankhauser a fost numit Chief Operating Officer (COO) al grupului în noiembrie 2013, o funcţie nou creată la ajungea după 12 ani în companie. El a intrat astfel în Comitetul Executiv.

Peter Fankhauser.

Peter Frankhauser.

În tot acest timp, el a deţinut mai multe funcţii de conducere, fiind ultimul director al grupului în Marea Britanie. El a fost numit, de asemenea, în funcţia de director pentru Europa Continentală. Frankhauser are peste 20 de ani de experienţă în industrie, iar înainte de a lucra pentru Thomas Cook a fost director pentru divizia din Europa la Kuoni.

Directorul s-a concentrat între anii 2011 şi 2013 pe remodelarea afacerii din Marea Britanie, unde grupul avea nevoie de o ajustare pentru a rămâne competitiv.

La rândul său, Harriet Green, a fost numită în postul de CEO al grupului în luna mai 2012, înlocuindu-l pe Manny Fontenla-Novoa, CEO-ul companiei Premier Farnell. Ea a deţinut funcţia de CEO al companiei Premier Farnell şi de director executiv al BAE Systems şi al companiei Emerson Electric.

Harriet Green.

Harriet Green.

Green a preluat postul în iulie 2012 si pe durata mandatului său a dezvoltat o strategie puternică de vânzări de vânzare de active şi a diviziilor pe care grupul le consideră non-strategice, aşa cum informăm în Thomas Cook, cu un bagaj mai uşor, în scopul de a reduce datoria şi a se concentra asupra afacerii de bază de turoperator european. Printre altele, a vândut hoteluri, afacerea corporate şi diviziile din India şi America de Nord.

În timpul mandatului său, capitalizarea grupului a crescut de la 148 de milioane de lire sterline (186 milioane de euro) la 2.000 de milioane de lire sterline (2.520 milioane de euro), iar preţul actiunilor a crescut de la 14 pence la 130 de pence.

Frankhauser a declarat: “Mă simt onorat de a fi liderul acestei companii care înseamnă atât de mult pentru mulţi oameni. Sunt hotărât să lucrez cu toată reţeaua noastră mare de profesionişti din întreaga lume pentru a consolida realizările lui Harriet, continuând oferta noastră mare de vacanţe pentru consumatori şi randamentele bune pentru investitori”.

La rândul său, preşedintele Thomas Cook, Frank Meysman a spus că “Harriet a avut un impact pozitiv ridicat asupra acestei companii. Ieşim din transformarea sa profundă, cu o strategie clară, o echipă de conducere la nivel mondial, un brand actualizat şi o renovare a orientării către client. Planul de sucesiune pe care ea l-a trasat va avea acum efect şi noul director executiv, Peter, va conduce compania înainte în timp ce ne vom concentra pe câştigarea bătăliei împotriva altor turoperatori”.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply