Perspective turistice în 2016: de unde va veni creşterea

Asia şi America de Nord vor fi pieţele emitente care vor creşte cel mai mult în 2016, conform previziunilor făcute de firma de consultanţă IPK, pe care le-a făcut la târgul ITB Berlin.

Conform raportului ITB World Travel Trends Reports, numărul călătoriilor internaţionale va creşte cu 4,3% anul viitor.

Cea mai puternică creştere va avea loc în ţările emitente din Asia (+6,1%), urmate de America de Nord (+5,1%), mai ales din Statele Unite (+5,9%).

Numărul călătoriilor în străinătate din pieţele emitente europene vor înregistra o creştere mai puţin intensă, de 2,8%.

În regiunea America Latină, se estimează o creştere de 1,9%.

Turişti asiatici în Barcelona.

Tendinţe

În perioada ianuarie-august 2015, numărul călătoriilor în străinătate a crescut cu 4,5% în întreaga lume, ajungându-se la cifra de 1.200 milioane de sosiri internaţionale, potrivit IPK.

Călătoriile de scurtă durată (de un maxim de şapte nopţi) au fost cele care au impulsat cel mai mult această creştere. “În schimb, cota de piaţă a călătoriilor de mai multe zile a continuat să scadă”.

O altă tendinţă în creştere este utilizarea hotelurilor de lux în călătoriile internaţionale, dar şi cazarea extrahotelieră” (în principal locuinţele de uz turistic).

A se vedea, de asemenea, Turismul de lux, segmentul care creşte cel mai mult la nivel mondial.

 

Pieţe emitente

Pe ţări, IPK avansează că Germania va continua să fie piaţa emitentă numărul unu în călătoriile în străinătate, urmată de Statele Unite şi Marea Britanie.

China (fără a ţine cont de călătoriile făcute de turiştii chinezi spre Hong Kong şi Macao) este a patra în acest clasament.

Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă ianuarie-septembrie s-au realizat 6.750 milioane de călătorii turistice interne, adaugă firma de cercetare.

Raportul complet va fi furnizat la târgul ITB Berlin, care va avea loc în luna martie.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply