Shadow

Pentru a călători în SUA este nevoie de un test negativ făcut cu 24 de ore înainte și nu 72

Statele Unite cer începând de azi tuturor călătorilor care călătoresc pe teritoriul său să prezinte un test negativ pentru coronavirus în cele 24 de ore dinaintea zborului, indiferent de statutul lor de vaccinare sau de țara de plecare, pentru a încetini o posibilă răspândire a virusului, noua variantă a COVID-19, omicron. Până duminică, persoanele vaccinate puteau prezenta un test efectuat în ultimele 72 de ore, însă perioada respectivă se scurtează. Nu vor fi carantine pentru călători, așa cum se speculase miercuri. 

 

Principala măsură dintre cele anunțate joi de administrația președintelui SUA, Joe Biden, în cadrul planului său de iarnă împotriva Covid-19, este scurtarea perioadelor de valabilitate a testului PCR obligatoriu pe care trebuie să-l prezinte persoanele vaccinate pentru a călători în țară: acum va fi de 24 ore. 

 

Până acum, Statele Unite au cerut testarea coronavirusului înainte de plecare pentru călătorii transportului aerian vaccinați și nevaccinați, dar a fost mai strictă pentru cei care nu au primit vaccinurile. 

 

Cei nevaccinați trebuiau să prezinte un test negativ în cele 24 de ore dinaintea zborului, în timp ce testele persoanelor vaccinate erau valabile cu până 72 de ore înainte. 

 

„Acest interval de timp mai strict pentru toți călătorii oferă un grad suplimentar de protecție a sănătății publice, deoarece oamenii de știință continuă să evalueze varianta omicron. 

 

Guvernul a exclus carantina pentru un anumit timp după sosire pentru călători sau să fie supuși unui alt test de coronavirus la două sau trei zile după ce au pus piciorul pe pământ american, după cum avansase mass-media din țară. 

 

Dincolo de protocoalele pentru călători, planul de iarnă a lui Biden pentru coronavirus includ măsuri pentru a stimula vaccinul de rapel în rândul tuturor adulților; extinderea numărului de inoculări în rândul copiilor; creșterea accesului la teste gratuite acasă; și crește protecția la locurile de muncă. 

 

Programul lui Biden, anunțat joi de Casa Albă, va consolida echipele de răspuns rapid pentru a ajuta la combaterea potențialelor creșteri ale cazurilor și pentru a asigura furnizarea de medicamente de tratament împotriva COVID-19, odată ce acestea vor fi aprobate de Food and Drug Administration (FDA). 

 

Statele Unite au confirmat miercuri primul caz pe teritoriul său al variantei omicron a coronavirusului, care a fost detectat în California și corespunde unei persoane care s-a întors în SUA din Africa de Sud pe 22 noiembrie. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.