Patru flagele care frânează turismul

Unul din patru turişti internaţionali şi-au modificat planurile de vacanţă anul trecut din cauza îngrijorărilor legate de siguranţă sau de condiţiile de sănătate din ţările pe care inteţionează să le viziteze. Terorismul este motivul principal pentru anularea călătoriilor. Acest lucru este evidenţiat de un studiu prezentat de firma de asigurări AIG Travel în colaborare cu companiile CMO Council, Travelzoo şi GeoBranding Center.

Studiul se bazează pe un sondaj online realizat în rândul a 2.107 consumatori din America de Nord (55%), Europa (39%) şi restul lumii (5%) pe parcursul lunii octombrie a anului 2015, înainte de atentatele din 13 noiembrie de la Paris.

Principalele motive invocate de turişti pentru evitarea călătoriilor în anumite destinaţii sunt:

83% activităţile teroriste

49% conflictele militare

33% convulsiile politice

31% focare de boli

Pe de altă parte, ebola era boala numărul unu care îngrijorează cel mai mult călătorii internaţionali (fiind menţionaţă de 67% din turişti).

În ceea ce priveşte destinatiile considerate ca fiind mai sigure de către turişti pentru a se bucura de un concediu, iasă în evidenţă Insulele din Pacific şi Europa de Vest.

Situaţia de conflicte sau dezordine (conlicte militare sau boli) este “foarte scăzută” pentru ţări precum Canada, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Germania, Scandinavia şi Spania.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply