Shadow

Pașaport obligatoriu pentru câini, pisici și dihori domestici

Începând cu data de 29 decembrie intră în vigoare nouă legislație pentru transportul animalelor de companie în Uniunea Europeană (UE), în conformitate cu modificările aduse directivei 576/2013, care fusese aprobată în iunie 2013. Comisia Europeană (CE) a afirmat că modificările vizează doar câinii, pisicile și dihorii domestici, și sunt destinate creșterii nivelului de respectare a legislației și îmbunătățirea securității.

Autoritățile spun că dacă animalele de companie au deja un pașaport, nu este necesar să se obțină altul nou.

Principalele cerințe ale reglementărilor sunt menținute. Toți câinii, pisicile și dihorii de companie care călătoresc cu stăpânul lor vor avea nevoie de:

  • Microchip
  • Vaccinarea împotriva rabiei
  • Pașaportul pentru animale trebuie să fie eliberat de către un veterinar autorizat (sau certificat dintr-o țară terță eliberat de către un veterinar oficial)
  • Trebuie respectată o perioadă de așteptare după prima vaccinare și înainte de a călători de 21 de zile dacă se călătorește din altă țară UE sau dintr-o terță țară din afara UE

Principalele modificări afectează propietarii de animale de companie care nu au pașaport pentru animale, așa că vor trebui să obțină noul document care va fi introdus începând cu 29 decembrie a acestui an.

Dacă ai deja un pașaport pentru animalele de companie, nu e nevoie să obți unul nou.
Dacă ai deja un pașaport pentru animalele de companie, nu e nevoie să obți unul nou.

Pașapoartele existente rămân valabile pentru întreaga viață a animalului și trebuie să conțină informațiile necesare cu privire la microchip sau vaccinare.

 

Controale pe întreg teritoriul UE

Dacă se călătorește cu mascote în UE, autoritățile comunitare vor putea cere pașaportul animalului la sosirea pe aeroport sau port pentru intrarea în alte țări, deoarece, potrivit legislației, guvernele sunt obligate să exercite un control și să facă anumite verificări cu privire la deplasările mascotelor pe teritoriul Comunității Europene.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.