Pasagerii în tranzit au acum scaune-capsulă

Finavia, managerul Aeroportul din Helsinki-Vantaa, dezvoltă noi îmbunătăţiri a experienţei de călătorie pentru pasagerii aeroportului capitalei finlandeze. Acum călătorii se pot odihnii în scaune-capsula care permit intimitatea şi izolarea de zgomotul ambiant a instalaţiei tranzitate, hub european de excelenţă pentru conexiuni rapide între Europa şi Asia.

Helsinki Airport este primul aeroport care oferă acest seriviciu consolidând şi mai mult poziţia sa printre aeroporturile cele mai “sleep-friendly” din lume.

Capsulele GoSleep este cea mai recentă iniţiativă din portofoliul de servicii al aeroportului inovator, care în acest moment execută un plan de investiţii de 900 milioane de euro concentrat pe îmbunătăţirile conexiunii şi a experienţei pasagerilor în scopul de a creşte capacitatea fluxului de tranzit al Aeroportului Helsinki şi a volumului anual de 20 de milioane de pasageri în 2020.

Aeroportul din Helsinki lansează scaune-capsulă pentru pasagerii în tranzit

Aeroportul din Helsinki lansează scaune-capsulă pentru pasagerii în tranzit

 

“Vrem să oferim pasagerilor oportunitatea de a călători fără stres şi posibilitatea de a trage un pui de somn între zboruri. Aeroportul Helsinki are un procent ridicat de pasageri cu zboruri cu escală, care poate nu au avut nici o oră de somn sau suferă de jet lag. Cred că serviciul va avea o cerere reală”, a afirmat vice-preşedintele Finavia, operatorul aeroportului din Helsinki, Heikki Koski.

El explică faptul că GoSleep, proiectate şi fabricate de către firma finlandeză Short Rest Solutions, sunt scaune ergonomice care pot fi convertite într-un pat, complet închis, în care pasagerul se poate odihni în siguranţă de pasagerii în tranzit şi zgomotul ambient. Bagajul de mână se stochează într-un compartiment sub scaun şi apoi se ridică o acoperitoare care izolează scaunul în care doarme de lumină şi zgomot. Scaunul are, de asemenea, un punct de energie pentru încărcarea telefoanelor sau laptop-ului în timpul odihnei. Serviciul, care are un preţ de 9 euro pe ora, inclusiv perne şi paturi.

 

Feedback iniţial promiţător

Serviciul a fost testat printr-un proiect pilot în zona de odihnă a aeroportului în anul 2013. “Proiectul Pilot a arătat că pasagerii preferă capsulele de dormit individuale şi aranajate în zone mai mari de odihnă.

Capuslele au trezit interesul tuturor utilizatorilor, în special, la poarta 18, unde acestea sunt disponibile gratuit pentru a fi testate primăvara aceasta. Pe baza feedback-ului de la clienţi, vom continua să perfecţionăm seriviciul pentru că acesta să fie mai prietenos cu clientul”, a remarcat CEO-ul Short Rest Solutions, spune Jussi Piispanen. “Feedback-ul este important pentru noi, pentru a şti cum să dezvolte serviciul pentru clienţi în direcţia corectă în Aeroportul din Helsinki”, spune Koski.

În prezent, Aeroportul Helsinki are un total de 19 scaune-capsula GoSleep. Pentru moment, serviciul este disponibil la porţile 18 şi 38. Pernele şi paturile sunt, de asemenea, disponibile. Preţul serviciului este de 9 euro pe oră. Până în prezent, investiţiile Finavia în îmbunătăţirea experienţei de călătorie a pasagerului au adus Aeroportului Helsinki practicarea de yoga, zona de relaxare Kainuu, punct de Carte Swap şi o galerie de artă gratuită. În paralel, în zonele comerciale vor fi deschise 70 de magazine noi renovate.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply