La un pas de eliminarea roamingului

Roamingul în cele din urmă va dispărea începând cu data de 15 iunie, în urma acordului încheiat in Uniunea Europeană la sfârşitul lunii ianuarie. Pactul stabileşte tarifele maxime care le vor putea percepe între ei operatorii de telecomunicaţii atunci când clienţii lor călătoresc într-un alt stat membru. Acesta a fost ultimul pas pentru a asigura gratuitatea comunicaţiilor în roaming, deşi punerea în aplicare necesită aprobarea de către consiliul de miniştrii şi de către sesiunea plenară a Parlamentului European

 

“Din 15 iunie europenii pot călători în UE fără taxe de roaming”, a declarat comisarul responsabil de Piaţa Unică Digitală, Andrus Ansip, în timp ce a adăugat ca acest acord reprezintă “ultima piesă din puzzle”

De zece ani se lucrează la eliminarea tarifelor pentru roaming.

De zece ani se lucrează la eliminarea tarifelor pentru roaming.

 

În plus faţă, de limitele privind preţurile angro, Uniunea Europeană va impune, de asemenea, garanţii utilizatorilor, în scopul de a evita abuzurile şi a asigura utilizarea corespunzătoare a serviciului. Potrivit explicaţiilor lui Ansip, companiile vor putea oferi în continuare servicii competitive. 

 

Odată cu aprobarea acestei măsuri de către Parlamentul European, se va pune capăt celor aproape zece ani de când se lucrează la dispariţia tarifelor pentru roaming-ul la telefonie. În tot acest timp, s-au redus cu aproape 90% din 2017, costul apelurilor şi al altor comunicaţii mobile atunci când te afli într-unul din cele douăzeci şi opt de state. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply