Shadow

Pârtia de bob de vară Skigyimes se va extinde cu un hotel de 4 stele, cu 30 de spații de cazare

Câteva mii de turiști ajung zilnic în localitatea Lunca de Sus din județul Harghita pentru a încerca pista de bob de vară Skigyimes. Pista a fost inaugurată în anul 2018 și a devenit în scurt timp una dintre atracțiile principale ale zonei. Zona de agrement de la Lunca de Sus mai include și un restaurant și o terasă de vară, și până la finalul anului viitor va avea și un hotel cu servicii de wellness și 31 de camere pentru turiștii care vor să înnopteze în zonă. Investiția va fi finanțată printr-un proiect susținut de Fundația Pro Economica Alapítvány și va crea aproximativ 50 de noi locuri de muncă.

SkiGyimes - Acasă | Facebook

De la un bob de vară la un hotel de 4 stele în zona pârtiei Skigyimes din Lunca de Sus

Localitatea Lunca de Sus a devenit relevantă pentru turismul românesc grație pârtiei de bob de vară construită aici în urmă cu 3 ani, a cărei realizare a costat 1.5 milioane de euro. Astăzi, bobul este funcțional și vara și iarna, iar pentru sezonul de iarnă au fost inaugurate și două piste de schi, ideale pentru începători: o pârtie de 700 ușoară și o alta de 800 de metri, cu dificultate medie Pârtiile sunt așezate pe o înălțime de 1060 metri, diferenţa de nivel fiind de 160 metri.

Întrucât zeci de mii de turiști trec anual pe la Skigyimes, în cadrul complexului au fost dezvoltate pe rând, de-a lungul timpului, o pensiune cu restaurant, un bar, o cabană cu terasă panoramică și o parcare cu peste 200 de locuri, ce devine adesea ușor neîncăpătoare grație numărului tot mai mare de amatori de adrenalină, dornici să încerce această pistă de bob.

Noul hotel ce va beneficia de sprijinul financiar al Fundației Pro Economica va avea 31 de camere, dar și un centru wellness cu o capacitate de circa 150 de persoane, de care se vor putea bucura toți turiștii dornici de o astfel de relaxare, nu doar cei cazați în complex. Proiectul este preconizat a fi finalizat peste 2 ani.

11 hoteluri de 4 și 5 stele și facilități turistice suplimentare urmează să fie construite în județele Mureș, Harghita și Covasna în următorii ani printr-o finanțare susținută de Fundația Pro Economica Alapítvány. Aproape 500 de locuri noi de muncă vor fi create, iar capacitatea de cazare din regiune va fi suplimentata cu circa 700 de camere.

“Lucrările au început la scurt timp după alegerea proiectelor ce urmează a fi finanțate, iar lucrurile evoluează într-un ritm susținut, ceea ce ne bucură și ne dă încredere că totul se va desfășura conform planificării inițiale, atât nouă, cât și partenerilor strategici din regiune. În condițiile în care restricțiile impuse de pandemie încă își pun amprenta asupra multor afaceri din zonă, scopul nostru este să susținem turismul regional și, implicit, antreprenorii, să oferim un sprijin comunităților locale creându-le un climat economic prielnic dezvoltării prin păstrarea tradițiilor și valorilor care îi reprezintă.” a declarat Monika Kozma, Director Executiv Fundația Pro Economica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.