Parlamentul European acceptă să dezbată registrul de pasageri pentru aprobare

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schluz, a informat liderii europeni că deputaţii vor dezbate la data de 26 de februarie amendamentele la registrul de nume al pasagerilor europeni (PRN, acronimul în limba engleză), pe care doreşte să îl creeze Comisia Europeană (CE) şi pe care, până săptămâna aceasta, deputaţii europeni îl blocau.

“Trebuie să găsim un punct de echilibru între protecţia libertăţilor individuale şi lupta împotriva terorismului”, a declarat Schulz într-o conferinţă de presă la Bruxelles, după întâlnirea cu şefii de Stat şi de Guvern ai Uniunii Europene.

Schulz a admis că lupta împotriva terorismului internaţional în Europa necesită o îmbunătăţire “radicală” a instrumentelor pentru schimbul de informaţii în rândul autorităţilor şi a subliniat că teroriştii care au atentat în ianuarie la Paris erau “cunoscuţi” de serviciile de informaţii.

Parlamentul European acceptă să dezbată registrul de pasageri pentru aprobare

Parlamentul European acceptă să dezbată registrul de pasageri pentru aprobare.

 

Pentru a frâna această ameninţare şi a consolidat siguranţa în Uniunea Europeană este “indispensabil” să permitem un “anumit grad de schimb de informaţii”, a insistat preşedintele Parlamentului.

Politicianul german s-a întâlnit timp de aproximativ o oră cu liderii europeni, întâlnire de care a profitat pentru a anunţa data în care plenul pe care îl prezidează va discuta schimbările pe care le cere pentru a se asigura că PNR va respecta viaţa privată a europenilor.

Vorbitorul de la Parlament, conservatorul Timothy Kikhope, lucrează “intens” cu restul grupurilor politici pentru a pregăti proiectul de “modificare” a PNR-ului european pe care îl propune Comisia Europeană, aşa cum a explicat Schulz liderilor europeni. Acest proiect va fi prezentat la 26 de februarie, a adăugat el.

Cu această decizie, a declarat germanul, Parlamentul European arată că “a auzit chemarea” celor douazecişiopt, care au cerut în mod repetat deputaţiilor europeni să nu mai aibă reţineri cu privire la acest instrument.

În această săptămână, majoritatea grupurilor din Parlamentul European, populari, socialişti, liberi şi grupul condus de conservatorii britanici, au ajuns la un acord pentru cei care se angajează să aprobe registrul european de date ale pasagerilor europeni înainte de sfârşitul anului. Angajamentul a fost ratificat miercurea aceasta de către plen printr-o rezoluţie comună privind măsurile de consolidare pentru a consolida lupta împotriva terorismului jihadist.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply