Parisul continuă să fie afectat la cinci săptămâni după 13N

La cinci săptămâni după atentatele din 13 noiembrie de la Paris, sectorul turistic al capitalei franceze încă suferă consecinţele acelor atacuri teroriste. Oraşul este mai puţin aglomerat zilele astea decât de obicei şi scăderea vizitatorilor s-a observat în gradul de ocupare hotelieră.

Potrivit angrosistului de unităţi de cazare Jac Travel, o companie care gestionează aproximativ 250.000 de înnoptări hoteliere, rezervările continuă să fie sub nivelul normal în această perioadă, de obicei, ocupat datorită apropierii Crăciunului.

Vin mai puţine familii, iar călătorii de afaceri înnoptează mai puţine nopţi decât înainte“, explică Cecile Danielo, directorul de contracte regionale la Jac Travel. “Situaţia este foarte volatilă, cu preţuri care se schimbă în fiecare zi”, adaugă ea.

Cu toate acestea, pentru zilele de Craciun şi Anul Nou, “situaţia pare să fi început să se îmbunăţească“, afirmă Juan Morterero, director al aceleaşi societăţi.

Pentru moment, şi aşa cum explică Jac Travel, “hotelurile sunt reticente să-şi reducă tarifele, deşi oferă mai multe promoţii”, de exemplu reduceri de până la 30% pentru şederi de una sau două nopţi sau chiar vouchere pentru mese de sfârşit de an.

O imagine de arhivă din Paris.

Mai puţini turişti japonezi, chinezi şi americani

În orice caz, unităţile de cazare care suferă cel mai mult sunt acelea care depind foarte mult de călătorii din destinaţiile îndepărtate, deoarece s-a observat o scădere importantă a turiştilor din China, Statele Unite şi Japonia.

De fapt, compania aeriană japoneză Japan Airlines (JAL) va anula timp de două luni zborurile sale între aeroportul Narita din Tokyo şi Paris, ca urmare a scăderii pasagerilor după atentatele din 13N.

Compania a anunţat că va suspenda două zboruri zilnice, care operează în aceste momente între Narita şi Paris Charles-de-Gaulle din 12 ianuarie până pe 29 februarie, cu excepţia unor zile.

Gradul de ocupare al zborurilor între aeroporturile din Japonia şi cele din capitala franceză  a ajuns de la 80% la 40%, după atentate, a declarat compania.

JAL, care va continua să opereze un zbor zilnic din aeroportul Haneda din Tokyo, a asigurat că va decide dacă va reporni noul serviciu după o monitorizare a cererii în lunile următoare.

În total, rezervările de zboruri pentru a călători la Paris de Crăciun au scăzut cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor GDS-urilor gestionate de compania de cercetare de piaţă ForwardKeys.

La rânddul său, JacTravel estimează că hotelurile vor aştepta până în luna ianuarie înainte de a lua decizii cu privire la strategiile de stabilire a preţurilor viitoare.

Între timp, parizienii continuă să meargă în baruri, restaurante şi la concerte, un gest de determinare împotriva ameninţării terorismului la nivel global, într-un oraş unde au crescut în mod semnificativ măsurile de securitate.

În orice caz, atentatele de la Paris din 13 noiembrie ar putea provoca o scădere a turismului pe care îl primesc oraşele europene, având în vedere că în pieţele emitente de distanţă lungă Europa este percepută ca un întreg, a avertizat directorul Turisme de Barcelona, Jordi Williams Carnes.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply