Shadow

Parcurile subterane, noile destinații de agrement

Un tunel vechi excavat la New York la începutul secolului XX și care găzduia o stație de troleibuz va fi redeschis publicului în 2021 ca un nou parc subteran pentru educație și petrecerea timpului liber de 4.600 de metri pătrați. Interiorul va fi iluminat grație unui sistem de senzori de lumină solară care va fi transmis prin cabluri cu fibră optică la lungimile de undă necesare pentru a permite fotosinteza. Iar acolo jos sunt mii de plante și copaci

Proiectul este cunoscut sub numele de Lowline și este situat în Lower East Side of Manhattan. Stația subterană de troleibuz a fost abandonată în 1948.

Situația vechii stații de trolebuze din Lower East Side din Manhattan.
Situația vechii stații de trolebuze din Lower East Side din Manhattan.

Pentru a testa tehnologia necesară pentru acest proiect, a fost realizat un experiment, deschis publicului, într-un depozit vechi situat lângă vechea stație.

Astfel, din octombrie 2015 până în februarie 2017, LowLine Lab a primit aproape 100.000 de vizitatori.

Din punct de vedere tehnologic, testul a fost un succes, deoarece sistemul de captare de lumină solară și fibră optică au permis efectiv să crească acolo până la 3.000 de plante de diferite tipuri.

Dar acum este vorba de a face lucruri mărețe. În faza de testare inițială, efectuată în depozit, au fost utilizate doar două colectoare solare; noul LowLine care va fi subteran va necesita între 50 și 100 dintre aceste dispozitive.

Recrearea virtuală a viitorul parc subteran Lowline, care va fi deschis în New York în 2021.
Recrearea virtuală a viitorul parc subteran Lowline, care va fi deschis în New York în 2021.

Vestea bună este că Primăria orașului New York a sprijinit proietcul, deși va fi finanțat și prin donații și sponzorizări.

Este planificat ca, odată inaugurat, noul parc subteran să poată găzdui vizite școlare, evenimente sociale, concerte, etc.

Mai multe detalii le puteti găsi pe site-ul proiectului Lowline.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.