Shadow

Parcul Național Vânători-Neamț în Green Destinations Top 100 2021

Parcul Național Vânători-Neamț, sau Bison Land, a fost ales de Green Destinations în clasamentul său Green Destinations Top 100

Reintroducerea zimbrilor în Parcul Național Vânători-Neamț a început în anul 2003 și, din anul 2006, o zonă de 180 de hectare a devenit funcțională. În prezent, peste 50 de zimbri trăiesc în libertate în acest parc.

Parcul Național se adresează turiștilor interesați în conservarea naturii și a vieții sălbatice. Ei pot admira aici peisaje impresionante oferite de natură, observa specii rare de animale, printre care se numără zimbrul, dar și cunoaște valorile culturale și istorice ale localităților din zonă.

Imagine publicată de Green Destinations.

Parcul a mai primit și alte recunoașteri, cum ar fi EDEN Destinations, în 2009; certificatul de destinație ecologică, în 2016; și includerea în Top 100 Sustainable Destinations în 2017. În plus, este candidat pentru includerea pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

Resprezentanții parcului menționează implicarea comunității locale și a studenților în proiect ca fiind cheia succesului în reintroducerea de zimbrii în zonă.

Mai multe informații:

https://greendestinations.org/programs-and-services/top-100-destinations/#top-100-list

https://greendestinations.org/wp-content/uploads/2021/09/Bison-Land-Nature-Park-Va%CC%82na%CC%86tori-Neamt%CC%A6-Romania-European-bison-return-to-Va%CC%82na%CC%86tori-Neamt%CC%A6-Nature-Park.pdf

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.