Shadow

OTA Travelgenio a fost condamnată în Austria pentru practicile sale de afaceri

Agenția de turism Travelgenio a fost condamnată la începutul lunii mai de un tribunal din Viena în a doua instanță pentru practici comerciale înșelătoare, dând dreptate unei plângeri depuse de către Asociația de Informare a Consumatorilor (VKI) din Austria. După cum a explicat pentru Efe Barbara Bauer, avocata VKI, deși hotărârea nu este încă obligatorie din punct de vedere legal, aceasta este deja aplicabilă, astfel că Travelgenio a procedat la plata cheltuielilor de judecată. 

Cealaltă consecință pentru compania, cu sediul în Madrid, și care oferă zboruri și rezervări hoteliere online în 32 de țări, este obligația de a publica pe site-ul austriac sentința, pronunțată în primă instanță în luna februarie și acum confirmată de Curtea Regională Superioară a Vienei.

După o plângere din partea unui călător austriac, VKI a denunțat că Travelgenio oferea pentru o taxă de 99 de euro un „bilet flexibil” care asigură „orice fel de modificare posibilă” la zboruri.

„Cu toate acestea, posibilele modificări ale rezervarii au fost supuse unor restricții pe care compania le indica doar insuficient”, încălcând legea austriacă, indică VKI.

„În plus, instanța a confirmat și ilegalitatea altor prevederi ale condițiilor generale ale „biletelor flexibile”, a declarat organizația astăzi într-un comunicat.

După sentință, operatorul spaniol nu mai poate oferi acest bilet flexibil în Asutria, a spus Bauer, explicând că nu a fost solicitată încă nicio compensare pentru călătorul afectat, dar că este prevăzută o soluționare extrajudiciară.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.