Oraşul New York depăşeşte 56 de milioane de turişti

New York a atins un record de 56,4 milioane de vizitatori în 2014, cu două milioane mai mulţi decât în anul precedent. Astfel, oraşul atinge obiectivul său de a ajunge la 55 de milioane de turişti cu un an mai devreme decât era prevăzut.

În cinci ani, începând cu anul 2009, oraşul a înregistrat o creştere de 23% a numărului an de vizitatori. Din cei 56,4 milioane de turişti care au sosit în New York în 2014, 44,2 milioane erau din Statele Unite şi 12,2 milioane din alte ţări. Media de ocupare a hotelurilor a ajuns la 89%, în timp ce tariful mediu zilnic pe cameră a fost de 260 de euro. Atât gradul de ocupare cât şi tarifele camerelor din oraş sunt cele mai mari din ţară.

Oraşul este prima destinaţie din ţară şi este numărul unu ca port de intrare pentru vizitatorii străini. Acesta primeşte aproape o treime din totalul turiştilor din Statele Unite şi este locul unde turiştii petrec cel mai mult timp şi cheltuiesc cel mai mult. Principalele pieţe internaţionale, în această ordine, sunt Regatul Unit, Canada, Brazilia, Franţa, China, Australia şi Germania.

Sursă: NYC.

Sectorul hotelier al oraşului a ajuns la 102.000 de camere anul trecut. În plus, s-a înregistrat un impact economic de aproape 54.000 milioane de dolari si s-au creat 359.000 de locuri de muncă legate de turism.

“Cele cinci districte ale noastre au locuri noi cu mare diversitate a ofertei culinare, spectacolelor şi expoziţiilor de artă la fiecare colţ. Calitatea noastră excelentă de viaţă, nivelurile scăzute ale criminalităţii şi dinamismul constant atrag un Număr record de turişti în fiecare an, iar 2014 nu a făcut excepţie”, a delcarat primarul din New York, Bill De Blassio.

“Datorită activităţii desfăşurate de NYC & Company în 28 de pieţe din întreaga lume sectorul turistic al oraşului continuă să crească , contribuind, de asemenea, la dezvoltarea economică, generând 359.000 de locuri de muncă. Aceste cifre record în turism arată că ceea ce am stiut mereu: că oraşul nostru este cel mai mare din lume”, a declarat viceprimarul pentru Dezvoltarea Economică şi Locuinţe, Alicia Glen.

Oraşul New York a finalizat 2014 cu două milioane mai mulţi turişti decat în 2013. Imagine Shutterstock.  #shu#

Oraşul New York a finalizat 2014 cu două milioane mai mulţi turişti decat în 2013. Imagine Shutterstock.

 

Potrivit lui Fred Dixon, preşedintele şi CEO-ul NYC & Company, agenţia de promovare a oraşului din care fac parte 2.000 de companii, “cu vizitatorul în centrul a tot ceea ce facem, eu sunt sigur că vom rămâne una dintre cele mai vizitate destinaţii turistice din lume”.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

 

Leave a Reply