Oraşele cu cel mai ieftin transport urban

GoEuro, platforma care compară şi combină deplasările cu trenul, autobuzul şi avionul în toată Europa, a dezvoltat indicele internaţional de transport urban (Urban Transit Index), folosind ca şi barem deplasările de 10 km în fiecare oraş. 

Studiul, realizat într-un total de 60 de ţări de pe cinci continente, a luat în considerare factori precum distanţa şi timpulpentru a stabili diferenţele de preţuri între taxi, transport public şi Uber. Compania subliniază importantă includerii acestor costuri în pregătirea bugetului de călătorie.

Oraşele cu cel mai ieftin transport urban

Oraşele cu cel mai ieftin transport urban

 

Clasament mondial

În clasamentul mondial, New Delhi s-a dovedit a fi cel mai ieftin oraş din punct de vedere al transportului public, cu un preţ de 0,17€. Primul loc în deplasările cu taxiul îl ocupă Mumbai, cu un tarif de 1,83€ pentru traseul stabilit. În cazul noului serviciu Uber, Jakarta deţine primul loc ca cel mai ieftin cu un tarif de doar 2,97€.

La polul opus, Zürich este cel mai scump oraş în ceea ce priveşte tarifele de taxi, cu un serviciu care presupune o cheltuială de 36,48€.  În cazul serviciului Uber, Stockholm este oraşul cu cele mai mai preţuri, ajungând la 38,30€. Londra rămâne pe primul loc ca oraşul cu cele mai mari preţuri, cu un tarif pe biletul unic de 5,95€.

Astfel de poziţii se repetă în ceea ce priveşte vechiul continent, în care Roma este capitala europeană, unde transportul în comun este cel mai ieftin, la modestul preţ de 1€, urmată de Praga, cu un preţ al biletului unic de 1,02€. Pentru cei care preferă să călătorească cu taxiul sau Uber, studiul a dezvăluit că Lisabona se află pe primul loc, în lista oraşelor europene cu cele mai ieftine călătorii cu taxiul, cu un preţ mediu de deplasare de 8,75€; în timp ce Varşovia urcă pe primul loc al platformei P2P, cu un preţ mediu de 5,75€.

GoEuro precizează că toate datele au fost colectate de pe site-urile oficiale ale furnizorilor. Datele traseelor cu taxiul au fost calculate pe baza costului unui traseu de 10 km şi, pentru Uber, s-a făcut media tuturor serviciilor disponibile în oraş pentru o călătorie echivalentă. În cazul transportului în comun s-a luat în considerare preţul unui singur bilet.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply