Operatorii de turism germani au înregistrat un boom al rezervărilor pentru Caraibe

Operatorii de turism din Germania au observat o creştere puternică a cererii de lungă distanţă în 2015, cu mai mult de 5,5 milioane de călători care au ales acest tip de destinaţie şi o creştere de două cifre, destinaţiile din Caraibe fiind cele care au crescut cel mai mult, cu 25%.

Astfel, vacanţele pe distanţe lungi au reprezentat 8% din vânzări, comparativ cu 7,6% în anul precedent. Un raport întocmit de asociaţia de agenţii şi turoperatori germani DRV, concluzionează că vânzările totale ale turoperatorilor în anul turistic 2014-15 au crescut cu între 3% şi 4%, ceea ce reprezintă o creştere de 1.000 de milioane de euro, depăşind totalul de peste 27.000 milioane de euro.

Asociaţia confirmă, de asemenea, o creştere a cererii de pachete turistice, de 1%, care potrivit preşedintelui DRV, Norbert Fiebig, “arată continuitatea în cererea puternică de pachete turistice organizate de operatorii de turism”. Iasă în evidenţă că a fost un an bun pentru sectorul turismului german, în pofida problemelor geopolitice ale anumitor destinaţii şi dolarul puternic.

 Cuba iasă în evidenţă cu creşterea sa puternică.

Cuba iasă în evidenţă cu creşterea sa puternică.

Caraibe, Emirate şi Asia

Destinatiile din Caraibe şi, în special Cuba cu o creştere de 25%, precum şi Republica Dominicană şi Mexic, s-au numărat printre câştigători. Emiratele Arabe Unite arată o crestere semnificativă de 15%, iar Statele Unite de 11%. Germanii s-au simţit, de asemenea, mai atraşi de destinaţiile din Asia compartiv cu anul precedent, cu o creştere foarte semnificativă pentru Thailanda. DRV indică faptul că cel mai important motiv pentru acest boom al destinaţiilor exotice sunt preţurile bune pentru pachetele turistice. Operatorii de turism au reuşit să beneficieze de early bookings, înainte ca preţurile să fie afectate de fluctuaţiile de schimb nefavorabile.

între timp, multe dintre destinaţiile tradiţionale din Marea Mediterană au ajuns la un record de vânzări cu o creştere deosebit de remarcabilă pentru Portugalia, de 14%, şi Turcia, de 4%. Pentru Egipt a existat  a creştere de două cifre şi pentru Insulele Baleare de o singură cifră. În cazul Egiptului, s-a menţinut creşterea medie de două cifre, în ciuda faptului că nu au fost atinse cifrele de 1,3 milioane de vizitatori de dinainte de primăvara arabă. Grecia menţine recordul atins în 2014.

Cu toate acestea, TunisiaInsulele Canare şi ţările din Africa sub-sahariană. Totuşi,  Africa de Sud, arată o recuperare lentă a efectelor epidemiei Ebola, care a cauzat un declin.

 

Sursă: hosteltur.com

 

De asemenea, au obţinut o creştere a cererii destinaţiile de pe teritoriul Germaniei, cu creşteri uşoare a tarifelor, în timp ce ţările vecine arată o uşoară scădere. Călătoriile în oraşele europene rămân foarte populare.

 

 

Leave a Reply