Operatorii de turism din Germania sunt optimişti cu privire la Grecia

Operatorii de turism din Germania rămân optimişti cu privire la comportamentul cererii pentru Grecia în acest an. Ei consideră că măsurile anunţate de guvernul elen, despre care am informat în articolul Grecia, după victoria partidului Syriza, va interzice resort-urile all inclusive, nu vor afecta afacerea.

Grecia a înregistrat o revenire puternică a turismului internaţional în ultimii doi an, ajungând chiar la un record de vizitatori în 2014. Aceasta creştere a fost determinată de îmbunătăţirea infrastructurii hoteliere şi de preţurile atractive. Turoperatorii germani au o viziune foarte pozitivă asupra comportamentului rezervărilor pentru acest an.

Grecia s-a recuperat în ultimii ani. #shu#.

Grecia s-a recuperat în ultimii ani. Imagine Shutterstock.

 

Propietarul turoperatorului Alltours, Willi Verhuven, care are un program amplu în Grecia, a declarat că operatorul de turism înregistrează în prezent o creştere de două cifre în  rezervările pentru această destinaţie. De fapt, el asigură că renaşterea Greciei ar putea fi un factor determinant a cererii slabe pentru Turcia.

Verhuven subliniază că “mulţi hotelieri şi-au renovat hotelurile. S-a investit în hotelurile greceşti în ultimii doi ani mai mult decât oricând”. Cu toate acestea, el asigură că boom-ul cererii poate duce la probleme de capacitate, astfel încât compania asigură paturi suplimentare. El adaugă că “2015 va fi anul Greciei”.

Noul prim-ministru grec, Alexis Tsipras a anunţat încetarea privatizărilor în sectorul transporturilor şi turismului în timp ce a criticat puternic impactul all-inclusive-ului asupra economiei Greciei, afirmând că aceste resort-uri impiedică turiştii să viziteze restaurantele şi magazinele locale. Cu toate acestea, mai târziu, ministrul adjunct al Economiei, Elena Kountura, a asigurat că Tsipras a fost interpretat greşit şi că nu va lua nici o măsură împotriva all-inclusive-ului, dar guvernul doreşte să crească calitatea acestei oferte.

La rândul său, preşedintele asociaţiei de turism din Grecia Sete, Andreas Andreadis, a indicat că se caută un nou model de all-inclusive, care să includă oferta din jurul resort-ului. Andreadis a confirmat, de asemenea, perspectivele pozitive pentru 2015.

 

Puteţi citi articolul de referinţă pe Fvw.

 

Sursă: hosteltur.com

 

One comment

  1. […] toate acestea, aşa cum a informat în altă ştire din luna februarie, Operatorii de turism din Germania sunt optimişti cu privire la Grecia. Turoperatorii germani rămân optimişti în ceea ce priveşte comportamentul cererii […]

Leave a Reply