OMT condamnă veto-ul SUA pentru cetăţenii din şapte ţări

Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) a condamnat decizia preşedintelui Statelor Unice ale Americii, Donald Trump, de a interzice intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din şapte ţări: Irak, Siria, Iran, Sudan, Libia, Somalia şi Yemen. Printr-un comunicat, aceasta a exprimat “profunda sa îngrijorare” cu privire la această decizie pe care o consideră contrară principiilor libertăţii de a călători promovate de comunitatea turismului la nivel mondial.

Organizaţia avertizează că interdicţia va pune obstacole “beneficiilor inmense” pe care le aduce sectorul turismului în termeni de creştere economică şi de creare de locuri de muncă în multe ţări, inclusiv SUA.

Potrivit secretarului general al OMT, Taleb Rifai“problemele globale necesită soluţii globale şi provocările de securitate cu care ne confruntăm în prezent nu ar trebui să ne încurajeze să construim noi ziduri”.

Taleb Rifai, secretarul general al OTM.

Taleb Rifai, secretarul general al OMT.

În opinia sa, izolarea şi acţiunile discriminatorii oarbe nu conduc la îmbunătăţirea siguranţei, ci mai degrabă la accentuarea tensiunilor şi ameninţărilor.

În plus faţă de impactul direct, imaginea unei ţări care impune interdicţia de a călători “într-o manieră atât de ostilă” cu siguranţă va fi deterioată şi riscă o scădere a cererii de călătorii în Statele Unite, a adăugat Rifai.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply