Olanda şi New Delhi interzic Uber

Olanda a interzis luni aplicaţia uberPOP a companiei Uber pe motiv că este un serviciu ilegal. În timp ce, New Delhi a interzis, de asemenea, funcţionarea sa, după arestarea unui şofer acuzat de încălcarea reglementărilor de transport şi de viol. 

Potrivit publicaţiei olandeze, Nederlandse Omroep Stichting (NOS), Tribunalul de Comerţ de la Haga a afirmat că “şoferii care furnizează aceste servicii fără licenţă încalcă legea privind taxiului” şi, de asemenea, nu sunt monitorizaţi prin inspecţiile la care sunt suspuşi periodic şoferii de taxi.

Instanţa a cerut companiei Uber, cu sediul în Statele Unite, să oprească aplicaţia Uberpop, pentru că în caz contrar ar putea primi amenzi de până la 100.000 de euro, şi 40.000 de euro în cazul şoferilor.

Olanda şi New Delhi interzic Uber

Uber a anunţat deja că va ataca decizia instanţei, argumentând că se aplica o legislaţie obsoletă în contextul actual al progreselor tehnologice.

În timp ce în New Delhi, Departamentul de Transport a interzis activitatea Uber, după ce un şofer a fost arestat sub acuzaţia de viol, Autorităţile oraşului au considerat că, în plus faţă de delictul grav împotriva integrităţii pasagerei, şoferul a comis o infracţiune, încălcând reglementările de transport.

Omul avea licenţă de şofer de taxi, dar furniza serviciul pentru Uber.

În acest caz, Uber a fost inclusă pe o listă neagră care o exclude din furnizorii de transport pe întreg teritoriul capitalei, care pe lângă New Delhi include şi alte oraşe, reprezentănd un total de 20 de milioane de locuitori.

După cum am informat în alte ştiri, Un tribunal a interzis companiei Uber să funcţioneze pe teritoriul Germaniei, deşi în luna septembrie măsura a fost revocată, aşa cum informam în Uber va putea funcţiona din nou în Germania. Cu toate acestea, înainte aplicaţia fusese legalizată în Londra şi în Columbia, potrivit ştirii Uber: undă verde în Londra.

 

Sursă: hosteltur.com

 

One comment

  1. […] Federaţia Profesională de Taxi din Madrid. Rezoluţia coincide cu o decizie similară luată în Olanda Şi New Delhi interzicând Uber, acestea considerând că oferă un serviciu ilegal, în capitala […]

Leave a Reply