O retrospectivă a evenimentelor toamnei în turism

Toamna au loc multe dintre cele mai importante evenimente din industria turismului la nivel mondial, cum ar fi World Travel Market, dar şi Târgul de Turism din România. Despre cele mai importante la nivel mondial am informat şi noi pe evisionturism. Şi având în vedere importanţa acestor evenimente, am decis să fac în acest articol o scurtă retrospectivă.

Luna septembrie nu a fot o lună foarte aglomerată în târguri şi evenimente de turism la nivel mondial. Au avut totuşi loc câteva târguri internaţionale de turism, cum ar fi International Trade Fair for Travel and Tourism de la Moscova, între 16 şi 19 septembrie. Tot în septembrie a avut loc conferinţa WISTC 2014World Youth & Student Travel Conference de la Dublin. Vă recomand interviul cu Carl Michel făcut de WYSE cu această ocazie, pe care îl vom publica pe evisionturism săptămâna viitoare. Iar din 16 până în 18 septembrie a avut loc la Barcelona, Seatrade Med 2014, cel mai important congres din industria de croazieră. Concluziile acestui congres le-am publicat în articolele ‘Viitorul croazierelor este luminos, cu excepţia a trei factori‘ sau ‘Cele zece tendinţe care vor marca piaţa de croazieră în 2015‘.

În 15 octombrie a avut loc a treia ediţie a eTravel Conference în România. Un bun rezumat al acestui eveniment l-a făcut Monica Anghelovici în articolul său eTravel Conference, idei şi soluţii pe blogul povestidecalatorie.ro.

Luna noiembrie a fost luna cea mai plină de evenimente la nivel mondial. Luna a început cu World Travel Market, despre care am făcut deja o retrospectivă în World Travel Market în 13 ştiri. Apoi a urmat al II-lea Summit de Preşedinti de Asociaţii de Agenţii de Turism, care a avut loc la Zagreb între 6 şi 8 noiembrie. La acest summit a participat prim-vicepreşedintele ANAT, Mălin Mălineanu, aşa cum informează ANAT pe site-ul său.

În România, tot în luna noiembrie, din 13 până în 16 a avut loc Târgul de Turism. Noi nu am participat, dar vă lăsăm două articole cu impresii de la acest târg, articolul scris de Andrada Crangus pe Turism Market şi impresiile oferite de Monica Anghelovici.

Iar spre sfârşitul lunii a avut loc un alt eveniment important, târgul turismului de congrese, convenţii şi stimulente, EIBTM, între 18 şi 20 noiembrie la Barcelona. Iată articolele despre acest târg pe care le-am publicat pe evisionturism:

Tendinţe 2015 in congrese şi convenţii: optimism în scădere

Târgul EIBTM în imagini

Leave a Reply