Numărul de turişti chinezi a ajuns la 120 de milioane în 2015

Un total de 120 de milioane de chinezi au călătorit în străinătate în 2015, comparativ cu 109 milioane de anul trecut, ceea ce reprezintă o creştere de 19,5%, conform datelor Administraţiei Naţionale de Turism din China (CNTA).

Creşterea puterii de cumpărare a cetăţenilor chinezi, împreună cu relaxarea politicilor de vize în multe ţări pentru turiştii din această ţară, au fost principalii factori care au explicat rapid creşterea cifrei, de 13 mai mare decât cea înregistrata în 1998, potrivit administraţiei citate.
În China, s-au înregistrat aproximativ 4.000 de milioane de deplasări turistice, care au generat venituri de 564.000 milioane de euro, potrivit cifrelor CNTA.

Creşterea puterii de cumpărare a cetăţenilor chinezi este unul dintre motivele care justifică creşterea călătoriilor.

Creşterea puterii de cumpărare a cetăţenilor chinezi este unul dintre motivele care justifică creşterea călătoriilor.

În anul următor administraţia va stabil ca  unul dintre principalele sale obiective promovarea turismului în zonele rurale ale ţării, a evidenţiat Xinhua.

China a depăşit în 2011 Statele Unite ca cea mai mare piaţă emitentă din lume şi a menţinut de atunci această poziţie, reuşind pentru prima dată să ajungă la 100 de milioane de pasageri pe an în 2014.

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply