Shadow

Noul aeroport din Berlin se deschide fără petrecere, cu întârziere și rușine

După ani de așteptare, nu va exista nicio ceremonie sau sărbătoare când Berlinul își va deschide noul aeroport pe 31 octombrie, din jenă pentru timpul nejustificat cât a durat construirea; potrivit declarației lui Engelbert Luetke-Daldrup, șeful aeroportului capitalei germane, la o conferință de presă. Deschiderea acestuia va marca închiderea Aeroportului Tegel, pe care îl înlocuiește, și absoarbe vechiul Schönefeld ca unul dintre terminalele sale. „Nu va fi o petrecere mare. Doar vom deschide”, a spus el adăugând că inginerii germani erau jenați„Întârzierile au făcut din Berlin și Germania un motiv de râs, în timp ce faptul că costurile s-au ridicat la 6 miliarde de euro de la 2,5 miliarde din proiectul inițial, ceea ce a fost, de asemenea, inacceptabil”. 

Acest lucru a fost informat de agenția de știri britanică Reuters. Construcția Aeroportului Willie Brandt Berlin Brandenburg a început în 2006 și trebuia inițial să fie deschisă în 2011. Cu toate acestea, probleme tehnice și de construcție, precum și unele scandaluri legate de corupție, au făcut ca data să fie întârziată în mod repetat.

Acest lucru a lăsat Berlinul conectat la lumea exterioară prin intermediul a două aeroporturi învechite și din ce în ce mai aglomerate din perioada Războiului Rece: Tegel, care servea la vest de capitala Germaniei și Schönefeld, care a fost odată aerodromul comunist de partea orientală a orașului și care va fi acum integrată în noul aeroport.

EasyJet și Lufthansa vor efectua simultan primele aterizări pe noul aeroport pe 31 octombrie.

Din cauza pandemiei coronavirusului, Luetke -Daldrup a sups că aeroporturile din Berlin vor avea nevoie de sprijin guvernamental de aproximativ 260 de milioane de euro și că sunt așteptați doar aproximativ 10 milioane de pasageri în 2020, față de 36 de milioane anul trecut.

Luetke-Daldrup a solicitat acordarea de noi sloturi de aterizare noului aeroport, susținând că turiștii de pe piețe mai îndepărtate, precum China, doreau să zboare direct în capitala Germaniei, mai degrabă decât să vină prin hub-uri precum Frankfurt și Múnchen.

Berlin va organiza o sărbătoare pentru a mulțumi lui Tegel când se va închide pe 8 noiembrie, a spus Loetke-Daldrup, menționând că este văzut ca un simbol al libertății și apreciat pentru arhitectura sa.

Forțele franceze de ocupație au construit Tegel în 1948 în timpul transportului aerian din Berlin, când aliații occidentali au trimis provizii la Berlinul de Vest, după ce forțele sovietice au întrerupt transportul rutier și feroviar. A început operațiunile comerciale în 1960.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.