Noua listă neagră de companii aeriene cu interdicţia de a zbura în Uniunea Europeană

Comisia Europeană (CE) a actualizat joia aceasta lista de companii care fac obiectul interdicţiei totale de exploatare sau cu restricţii de operare în Uniunea Europeană, cunoscută sub numele de “lista neagră”, adăugând toate companiile aeriene din Libia, care acum are interdicţia expresă de a opera în spaţiul aerian european. Mai mult decât atât, nu a fost retrasă niciuna dintre ţări ale căror companii erau pe lista anterioară care încă nu îndeplinesc standardele de securitate a aviaţiei cerute de CE (a se vedea documentul PDF ataşat). 

Noul comisar pentru transporturi, Violeta Bulc, a spus că evenimentele recentele din Libia au dus la o situaţie în care Autoritatea Aviaţiei Civile nu mai poate să-şi îndeplinească obligaţiile internaţionale în ceea ce priveşte securitatea sectorului de aviaţie din Libia. Prioritatea mea în aviaţie este siguranţa pasagerului, ceva care nu este negociabil, şi suntem dispuşi să ajutăm sectorul aviaţiei libian de îndat ce situaţia din ţară va permite acest lucru”.

De asemenea, ea a menţionat că s-au înregistrat progrese într-o serie de ţări a căror companii aeriene sunt pe lista, mai ales în Filipine, Sudan, Mozambique si Zambia. “Noi sperăm că aceste progrese ar putea duce la o decizie pozitivă în viitor”.

 

Noua Listă

pdf_image  Lista neagră de companii aeriene nesigure în Decembrie 2014

 

Lista neagră actualizată include 308 companii aeriene cu interdicţie totală de operare în spaţiul aerian al UE, din 21 de ţăriAfganistan, Angola, Benin, Republica Congo, Republica Democrată Congo, Dijbouti, Guineea Ecuatorială, Eritrea, Gabon (cu excepţia a cinci companii), Kazahstan (cu excepţia unei companii aeriene care operează cu anumite restricţii şi condiţii), Kargazstan, Liberia, Libia, Mozambique, Nepal, Filipine (cu excepţia a două companii aeriene), Sierra Leona, Sao Tome şi Principe, Sudan şi Zambia.

În plus, companiile aeriene Blue Wing Airlines (Surinam) şi Meridian Airways (Ghana) care implică cazuri izolate în ţările lor, pentru un total de 310 companii aeriene.

Lista conţine, de asemenea, 10 companii aeriene care sunt supuse unor restricţii de exploatare. Aceste companii aeriene pot zbura doar spre UE cu anumite tipuri de aeronave: Air Astana (Kazahstan), Afrijet, Gabon Airlines şi SN2AG (Gabon), Air Koryo (Republica Democrată Populară Coreea), Airlift International (Ghana) Air Service Comores (Comore), Iran Air (Iran), TAAG şi Air Madagascar.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply