Un nou instrument IATA pentru a reduce fraudele în emiterea de bilete de avion

IATA a anunţat lansarea a unui instrument propiu pentru prevenirea fraudelor în plăţile industriei transportului aerian. Conform estimărilor prezentate, fraudele costă 858 milioane de dolari anual, din care 639 de milioane afectează companiile aeriene şi alti membri ai lanţului valoric, cum ar fi agenţiile de turism.

Pentru a controla această problemă a fost lansat IATA Argus Fraud Manager (IATA Argus), disponibil companiilor aeriene şi agenţiilor de turism. Având accesul la informaţia disponibilă în Sistemele de Distribuţie Globală (GDS), acest instrument reuşeşte să detecteze tranzacţiile suspecte de la stadiul de cerere a rezervării.

Un nou instrument IATA pentru a reduce fraudele în emiterea de bilete de avion

Atunci când este notificată cu privire la posibila fraudă, compania aeriană sau agenţia poate lua măsuri pentru a anula, suspenda sau şterge biletul.

Aleks Popovici, vicepreşedinte senior de finante şi servicii de distribuţie, a explicat că IATA s-a angajat şi este determinat să coopereze în lupta împotriva fraudei.

“Parteneriatul nostru cu Ypsilon NET AG oferă o soluţie modernă pentru prevenirea fraudelor care să răspundă nevoilor atât companiilor aeriene şi agenţiile aeriene, pentru a reduce frauda şi a creşte încrederea în generarea de noi vânzări prin toate canalele de distribuţie disponibile”, a spus el.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply