Shadow

Norwegian a lansat prima sa croazieră cu vaccinare 100%

Harry Sommer, președintele Norwegian Cruise Line (NCL), a declarat că a fost o „provocare foarte dificilă” respectarea restricțiilor de croazieră Covid-19 deoarece „există ajustări la propiu în fiecare săptămână” și „nu există uniformitate” în cele 400 de porturi ale lumii în care operează. Weekendul trecut Norwegian Gem a plecat din Miami și este prima croazieră cu 100% dintre pasageri vaccinați. 

„Este foarte dificil să monitorizezi totul”, s-a plâns CEO-ul Norwegian Cruise Line, Harry Sommer, într-un interviu acordat agenției Efe, cu privire la schimbările constante ale cerințelor sanitare din lume.

La bordul navei de croazieră Encore, prima navă NCL care a călătorit prin Alaska și a atins porturile din SUA după oprirea de 17 luni din cauza pandemiei, Sommer a spus că, odată cu explozia actuală de cazuri din SUA și Europa, se gândesc să extindă cerința de vaccinare 100% pentru croazierele lor după octombrie, cum era planificat.

Norwegian Gem a redeschis debarcaderul Punta Langosta din Cozumel.
Norwegian Gem a redeschis debarcaderul Punta Langosta din Cozumel.

În acest weekend, plecarea din Miami al primei croaziere către Caraibe a fost finalizată cu 100% din pasagerii vaccinați după o lungă secvență de pași înainte și înapoi care includ proceduri legale încă în desfășurare între compania de transport maritim, CDC din SUA și gubernul statului Florida.

Norwegian Gem a navigat într-o călătorie de 7 nopți cu escale în Costa Maya și Cozumel, Mexic; Roatán, Honduras; și Harvest Caye, destinația turistică privată a companiei din Belize.

Cu această călătorie, noul terminal NCL din portul Miami a devenit operațional, unde pot opera nave care transportă până la 5.000 de pasageri.

Președintele NCL a subliniat că nicio altă companie din sector nu solicită simultan vaccinarea completă și testul negativ al Covid-19 tuturor pasagerilor și echipajului înainte de îmbarcare, așa cum face NCL. 

„Norwegian Cruise reprezintă cel mai sigur loc pentru un pasager”, a spus el.

Astfel, el a definit drept „un mare succes” că niciuna dintre croazierele pe care le-au activat, Encore și Jade (care călătoresc prin insulele grecești) pe lângă Gem, nu au prezentat infecții cu coronavirus.

El a clarificat că „un caz izolat este întotdeauna posibil”, dar a subliniat că obiectivul „este de a preveni focarele”.

Croazierele din Florida

Plecarea navei Gem a fost în limb din cauza bătăliei legale a Norwegian împotriva unei legi a guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, care interzice companiilor să solicite certificarea vaccinării, dar a fost paralizată, cel puțin temporar, printr-un ordin judecătoresc.

O instanță i-a dat departe lui NCL, dar administrația De Santis a atacat sentința.

„Nu suntem prea îngrijorați în acest moment (cu privire la cerere), suntem foarte fericiți că am câștigat și credem că acest lucru ne oferă un ghid clar, cel puțin pentru următoarele câteva luni, sperăm pentru totdeauna, pentru a putea face lucruri într-un mod pe care îl considerăm cel mai sigur posibil pentru pasagerii noștri”, a exprimat președintele companiei de transport maritim.

El a subliniat că nu au „amenințat” niciodată să părăsească porturile din Florida, unde jumătate din flota lor de 28 de nave operează în timpul sezonului estival.

„Ne gândim doar dacă va trebui să o facem pentru a asigura siguranța pasagerilor noștri”, a spus el.

Vaccinare obligatorie

Sommer a spus că mulți ar trebui să urmeze exemplul cerând vaccinarea completă a angajaților lor, așa cum fac Google, Microsoft și unele companii de automobile, plus companiile de croazieră, care cer acest lucru membrilor echipajului.

„Vrem ca toate companiile din țară să o solicite, deoarece dacă ar face acest lucru, pandemia s-ar încheia mult, mult mai devreme”, a subliniat președintele Norwegian în timpul croazierei din Alaska.

Președintele companiei de transport maritim a declarat că vor continua să funcționeze pentru moment, cu între 50% și 70% din capacitatea în majoritatea navelor lor pentru restul anului și se așteaptă ca, capacitatea completă să se recupereze la mijlocul anului 2022. 

El a adăugat, de asemenea, că din cauza revenirii pandemiei, este posibil ca aceștia să își extindă protocolul total de vaccinare și testele „cel puțin până la sfârșitul anului”.

Noul terminal al Norwegian din Miami este „pe deplin operațional”, dar inaugurarea acestuia, care era programată pentru aceste zile, a fost probabil amânată până la sfârșitului anului din cauza evidenței cazurilor de Covid-19 în Florida.

Și America Latină?

Sommer a spus că „le-ar plăcea” să se întoarcă in Cuba, dar știe că este ceva care poate dura ani de zile.

„Acestea au fost unele dintre cele mai bine primite croaziere când am putut opera”, a explicat el despre perioada politicii de apropiere cu insula în timpul administrației Barack Obama (2009-2017), pe care Donald Trump, care a inversat-o.

El a subliniat că „sunt plini de speranță” ca în 2022 sau 2023 administrația lui Joe Biden, care a fost vicepreședinte a lui Obama, va permite călătoriile în Cuba deoarece „credem că are o perspectivă similară cu cea a președintelui Obama în ceea ce privește Cuba”.

În ceea ce privește America Latină, el a subliniat că Mexicul este unul dintre cele patru țări principale în ceea ce privește pasagerii, cu destinația principală Europa, dar a regretat că și covid-19 este în creștere acolo. 

El a detaliat că atât Mexicul, cât și Brazilia sunt „foarte importante” pentru companie, urmate de Puerto Rico, Argentina și Chile.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.