New York a primit peste 58 de milioane de turişti în 2015

Un total de 58,3 milioane de turişti au vizitat New York în 2015, cu 1,8 milioane mai mult decât în anul precedent, potrivit datelor prezentate de primarul oraşului, Bill de Blasio, şi compania NYC & Company. Din acest număr, 46 de milioane corespund călătoriilor de pe piaţa internă şi 12,3 milioane din alte ţări.

New York a adăugat astfel al şaselea an consecutiv cu un număr record în sosirile de vizitatori. De asemenea, cererea hotelieră a înregistrat date istorice, cu o creştere de 4% şi vânzări de 33,7 milioane de nopţi, cu 1,26 milioane mai multe comparativ cu anul 2014. Înnoptările au crescut cu aproximativ 3,2%.

Călătorii de afaceri au reprezentat un total de 12,3 milioane, cu 6 milioane mai mult comparativ cu un an mai devreme. Din acest număr, 6,1 milioane au corespuns turismului de reuniuni şi convenţii.

Marea Britanie şi Canada, cu mai mult de un milion de pasageri fiecare, Brazilia, cu 926.000, şi China cu 825.000, au fost principalele pieţe internaţionale. Cele patru au înregistrat progrese, dar cea mai mare creştere a corespuns ţării orientale.

China a fost piaţa emitentă cu cea mai mare rată de creştere.

China a fost piaţa emitentă cu cea mai mare rată de creştere.

“Prin eforturile depuse de NYC & Company şi cu ajutorul multor instituţii turistice din oraş, de la restaurante la spectacole de artă şi multe altele, am obţinut un nou punct de referinţă pentru turism în 2015. Avem o ofertă largă şi variată, fiind în plus cel mai sigur şi mare oraş din America, care continuă să facă din cele cinci districte o atracţie la nivel mondial“, a declarat Bill de Blasio.

Oraşul continuă să crească, cu noi dezvoltări la orizont, oferind mereu noi motive pentru a îl vizita iar şi iar. Totuşi, cu o presiune continuă a economiei globale şi întărirea dolarului, trebuie să lucrăm şi mai intens ăn 2016, pentru a susţine avantajele noastre competitive”, a spus Fred Dixon, preşedinte şi CEO al NYC & Company.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply