New York: 16.000 de camere noi, în timp ce oferta P2P creşte vertiginos

New York va găzdui 16.000 de noi camere hoteliere în următorii doi ani, în timp ce oferta P2P creşte vertiginos, de la 2.000 de camere existente în 2010 la 27.000, deşi Vijai Dandapani, preşedintele Asociaţiei de Hoteluri din New York, afirmă că unele surse cresc această cifră la 45.000.

Aceste cifre reprezintă o creştere de 1.250% în doar cinci ani, în timp ce oferta hotelieră a crescut cu 20% în aceeaşi perioadă, ajungând de la 85.000 la 102.000 de camere. Cu toate acestea, aşa cum denunţă Dandapani, “activitatea Airbnb, în special în centrul oraşului, face ca nivelurile noastre de RevPar  (venituri pe cameră disponibilă) să fie din ce in ce mai mici”, prin urmare compania a devenit cea mai mare problemă a sa.

Preşedintele hotelierilor din New York aminteşte că închirierea locuinţei principale utilizând aceste canale “este ilegală dacă locatarul nu locuieşte cu utilizatorul şi dacă este pentru o perioadă de timp mai mică de 30 de zile, aşa cum am confirmat în ştirea New York spune că cele mai multe închirieri de pe Airbnb sunt ilegale. De aceea, s-a făcut un front comun în New York împotriva Airbnb.

Apple Core a deschis un bar pe acoperişul celor două hoteluri ale sale pentru a se putea bucura de vedere la oraşul New York.

Apple Core a deschis un bar pe acoperişul celor două hoteluri ale sale pentru a se putea bucura de vedere la oraşul New York.

În plus, adaugă el, “aceste apartamente sunt situate în clădiri rezidenţiale, unele dintre ele reglementate, dar nu pentru a funcţiona ca hoteluri, deşi fac acest lucru fără măsurile de siguranţă nici serviciile minime pe care ar trebui să le ofere”.

Dandapani neagă că apariţia P2P în New York ar putea avea loc din cauza unei oferte hoteliere insuficiente, deoarece “deşi este al şaselea oraş din lume în sosiri internaţionale, clasament condus de Londra şi Paris, ocupă locul al treilea pentru oferta sa de cazare, numai cu 20% mai puţină decât cea din Londra”. Oraşul primeşte 12 milioane de turişti internaţionali, dar adăugând turiştii americani aceştia se ridică la 56 de milioane, (Oraşul New York depăşeşte 56 de milioane de turişti).

 

Noutăţi în New York

Preşedintele hotelierilor a anunţat noutăţile pe care le prezintă destinaţia pentru anii următori, cum ar fi Pier 55, un nou parc urban cu investiţii private va găzdui un muzeu şi un amfiteatru, printre alte facilităţi, ceea ce va permite revitalizarea zonei şi care va fi deschis la sfârşitul anului 2019; proiectul de construcţie a Cornell Tech’s Roosevelt Island, care în cei 185.000 de metri pătraţi va oferi cazare la 2.000 de studenţi, va crea 20.000 de locuri de muncă pe perioada construcţie şi 8.000 permanente; districtul cultural din Brooklyn, care va cunoaşte o mare dezvoltare, Tower One World şi o roată în Staten Island pentru anul viitor.

Vijay Dandapani este, de asemenea, preşedintele Apple Core Hotels, lanţul cu 25 de ani de experienţă, care are cinci hoteluri în New York foarte bine situate şi comercializate cu servicii incluse, precum micul dejun, Wi-Fi gratuit, centru de fitness sau servicii de business center. În plus, acestă oferă facilităţi pentru vizitarea de outlets în afara oraşului.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply