Nepal încearcă să meargă mai departe după o scădere a turismului de 32% în 2015

Nepal a primit aproximativ 539.000 de turişti în 2015, cu 32% mai puţin decat în anul precedent, cel mai slab număr din ultimii cinci ani. Scăderea turismului ca urmare a cutremurului din luna aprilie 2015, dar, de asemenea, la un blocaj la frontieră cu India, în urma protestelor violente din zonă.

Astfel, ţara din Himalaya a înregistrat anul trecut cu aproximativ 251.000 de vizitatori mai puţin decât în 2014, deşi Guvernul estimase o pierdere de aproximativ 300.000 de turişti din cauza cutremurului, potrivit datelor Departamentului de Imigrare furnizate agenţiei Efe.

Sosirile turistice au variat între 17.000 şi 23.000 în timpul celor trei luni după cutremur, comparativ cu cele 50.000 pe lună, înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Asistentul secretar al Ministerului de Turism nepalez Shadhu Rham Shapkota a explicat agenţiei Efe că din luna mai a avut loc o scădere “puternică”, din cauza cutremurului, dar a evidenţiat faptul că “dacă nu ar fi existat nici o problemă la frontieră”, fluxul de turişti “s-ar fi recuperat” deja.

De la rezervări hoteliere până la operatori de turism, toată lumea sângerează. A fost greu de suportat pentru antreprenorii de turism”, a indicat, la rândul său, pentru Efe preşedintele Federaţiei Camerelor de Comerţ şi Industriei din Nepal, Pashukati Murarka.

Acest purtător de cuvânt a asigurat că turismul este unul dintre cele mai afectate sectoare după cutremurul din luna aprilie, cu toate că a precizat o îmbunătăţire treptată a situaţiei.

Principalul patronat din ţară a estimat la 10.000 milioane de dolari pierderile cauzate de cutremur şi blocajul frontierei până în octombrie.

Drumuţiile şi alpinismul sunt principalele activităţi pe care le oferă Nepalul.

Drumuţiile şi alpinismul sunt principalele activităţi pe care le oferă Nepalul.

9.000 de morţi în cutremurul din aprilie 2015

În jur de 9.000 de persoane au murit ca urmare a cutremurului din luna aprilie şi a replicilor ulterioare, care au lasat aproximativ 20.000 de răniţi, aproape un milion de clădiri avariate sau distruse şi o panorama sumbră din punct de vedere economic pentru ţară.

Pe de altă parte, s-au produs proteste violente în regiunea Terai din Sud împotriva noii Constituţii a ţării, care a provocat cel putin 55 de morţi.

După promulgarea Constituţiei, protestele s-au intensificat cu un blocaj la frontieră Indiei  care a cauzat pierderi uriaşe ţării din Himalaya, care a intrat din acest motiv într-o criză gravă de combustibil şi de lipsă de alimente de bază.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply