Mor mai multe persoane din cauza selfie-urilor decât de atacuri ale rechinilor

Un turist japonez de 66 de ani a murit, iar tovarăşa sa de călătorie a fost rănită, ca urmare a unei căzături pe scări în timp ce încercau să facă un selfie la Taj Mahal, în India.

Moartea turistului japonez a urcat la 12 numărul morţilor de anul trecut, ca urmare a riscurilor sau a neglijenţei atunci când îşi făceau poze.

Pentru a pune în perspectivă această cifră, până în prezent au avut loc opt decese cauzate de atacuri ale rechinilor anul trecut.

Pare o glumă, dar din nefericire nu este: aceste morţi sunt un tragic avertisment pentru călători, a se concentra pe ecranul telefonului în loc de locul puţin cunoscut, în care se află, nu este un lucru sigur.

Patru dintre decese anul trecut au fost cauzate de căderi. Cealaltă cea mai frecventă cauză, atât de decese cât şi de răniri, implică selfie-uri şi trenuri.

Deşi nu este clar dacă selfie-urile cu risc ridicat sunt din ce în ce mai frecvente, mai mulţi turişti apar în ştiri pentru încercările lor periculoase de a obţine o fotografie memorabilă.

A face un selfie pare uşor dar necesită concentrarea atenţiei pe un ecran mic. #shu#

A face un selfie pare uşor dar necesită concentrarea atenţiei pe un ecran mic. Imagine Shutterstock.

De exemplu, un parc din Statele Unite a trebuit să fie închis publicului pentru că oamenii nu se opreau din încercarea de a-şi face selfie-uri cu urşi.

De asemenea, în timpul Festivalului San Fermin de la Pamplona, seflie-urile au fost interzise în mod expres şi chiar în Tour de France acestea îngrijorează bicicliştii.

Aşa cum responsabilii destinaţiilor turistice şi ale locurilor care atrag vizitatori nu ştiu care sunt limitele pe care le respectă oamenii, au început să apară limitările şi interdicţiile, în unele cazuri din cauza selfie-urile cu aparatul foto, în altele din cauza stick-ului pentru selfie-uri.

A se vedea sursa informaţiei în Mashable.

A se consulta articolele Walt Disney interzice stick-urile pentru a face selfie-uri în toate parcurile sale; Muzeele interzic stick-ul pentru a face selfie-uri şi… au dreptate; Selfie-uri periculoase şi selfie-uri utile.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply