Shadow

Membrii echipajului TAP fac grevă în perioada 25-31 ianuarie

Membrii echipajului TAP avertizaseră deja că își mențin planurile de grevă pentru luna ianuarie, deși fără a stabili date, așa cum am informat pe evisionturism. Acum au confirmat greve din 25 până în 31 ianuarie, din cauza lipsei de consens între companie și sindicate în negocierile pentru un nou acord. 

De asemenea, membrii echipajului solicită TAP să micșoreze reducerile de salarii care sunt în vigoare ca urmare a „acordului temporar de urgență” aplicat din moment ce compaania aeriană, în proces de restructurare, primește ajutor financiar de la Stat.

Același sindicat a susținut deja o grevă pe 8 și 9 decembrie, care a dus la anularea a 360 de zboruri, cu 50.000 de utilizatori afectați și un impact financiar pentru companie de aproximativ opt milioane de euro.

Fotografie: Adobe Stock.

TAP este în negocieri cu sindicatele care îi reprezintă pe acești muncitori pentru a conveni asupra unui nou acord, așa cum este prevăzut în planul de restructurare convenit cu Bruxelles-ul în schimbul autorizării unui ajutor public de aproximativ 3,2 miliarde.

Compania aeriană este deținută de statul portughez, care are în prezent 100% din capital în mâinile sale după ce și-a mărit poziția pentru a o salva după pagubele suferite de pandemie, deși intenționează să o reprivatizeze.

Operațiune înconjurată de controverse

TAP se află în centrul controversei după ce a ieșit la iveală o despăgubire de jumătate de milion de euro plătită unei foste administrări pentru plecarea acesteia din companie, care luni mai târziu a fost numită secretar de stat la Trezorie. Controversa a dus la demisia secretarului, Alexandra Reis, la cererea Guvernului, la care s-a adăugat o zi mai târziu demisia ministrului Infrastructurii, Pedro Nuno Santos, unul dintre greii Executivului lui Antonio Costa.

Nu este singura controversă care a efectuat în ultimele luni compania aeriană, care în octombrie a fost nevoită să renunțe la intenția de a reînnoi flota corporativă de mașini pentru directori cu modele high-end din cauza criticilor. Dar ziarul Correio da Manha a publicat ca TAP plătește managerilor sai 450 de euro pe lună pentru a folosi platforma Uber, știre descrisă ca nefericită de Uniunea Piloților de Aviație Civilă (SPAC).

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.