Marriott va ajunge la 200 de hoteluri în Africa până în 2022

Marriott International a făcut un agajament puternic faţă de expansiunea în Africa, după ce a fost primul ţglobal care a făcut o investiţie masivă în acest continent atunci când a achiziţionat Protea Hotel Group în 2014. Acum, obiectivul său este să depăşească 200 de unităţi cu 37.000 de camere între deschise şi în proiect până în 2022.

Cu această strategie, aproximativ 8.500 milioane de dolari (aproximativ 7,200 milioane de euro) de capital vor fi investiţi de partenerii din sectorul imobiliar. Lanţul asigură că această investiţie va genera o activitate economică importantă, cu aproximativ 50.000 de locuri de muncă directe şi indirecte atunci când planul va fi finalizat şi toate hotelurile vor fi deschise.

 

 

Lanţul american preconizează o expansiune puternică în Africa în următorii patru ani, o strategie pe care compania a planificat-o după achiziţionarea Protea Hotel Group. Lanţul african este unul dintre cele mai mari de pe continent şi are 116 hoteluri.

Din punctul de vedere al lanţului, traiectoria continentului este foarte pozitivă şi reprezintă un mare impuls pentru creşterea prin intermediul brandurilor sale. “Am crezut mereu în potenţialul Africii şi în oporunităţile oferite de continent”, a asigurat preşedintele şi directorul general pentru Orientul Mijlociu şi Africa al Marriott International, Alex Kyriakidis. “Cu creşterea economică, o clasă medie în creştere şi o urbanizare rapidă, cererea de călătorii şi cazare de nivel înalt este în creştere, oferindu-ne o oportunitate semnificativă de a creşte amprenta noastră şi de a contribui la sprijinirea multor pieţe emergente de pe întregul continent”, a adăugat el.

În prezent, Marriott International este prezentă în 20 de ţări africane şi speră să intre în noi ţări, inclusiv Benin, Botswana, Madagascar, Mali, Mauritania şi Senegal. Lanţul a semnat 1.300 de camere noi reuşind debutul său în Coasta de Marfil, Consolidând în acelaşi timp prezenţa sa pe pieţe în care se află deja precum Etiopia, Ghana şi Nigeria.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply