Marriott conduce clasamentul lanţurilor cu cele mai multe hoteluri în construcţie

În lume există 5.657 de proiecte hoteliere, cea mai mare parte în Asia, un continent în care industria turistică de vârf se dezvoltă rapid. Multe lanţuri hoteliere au intrat în mod hotărât în modernitate şi optează pentru diferite pieţe cu oferte noi, ceea ce face competiţia din ce în ce mai strânsă pentru a rămâne un lider în industrie. 

Marriott International este lanţul hotelier cu cele mai multe centre în construcţie, cu 1.084 de proiecte în dezvoltare distribuite în întreaga lume, dintre care 976 rămân în faza de construcţie în rândul categoriilor de 3,4 şi 5 stele.

Ritmul deschiderilor nu s-a oprit în ultimii ani.

Ritmul deschiderilor nu s-a oprit în ultimii ani.

Potrivit raportului TopHotel, patru dintre aceste proiecte sunt în faza de planificare şi 44 sunt gata să intre pe piaţă.

Cifre ale Marriott International.

Cifre ale Marriott International.

Marriott este urmat de Hilton Worldwide cu 1.056 de proiecte aflate în construcţie la nivel mondial, America fiind continentul cu cea mai mare cantitate de proiecte, 557 în America Latină, cu excepţia celor din Caraibe şi 511 în America de Nord şi Caraibe, potrivit hărţii.

Situaţia proiectelor Hilton.

Situaţia proiectelor Hilton.

Din cele 1.056 de proiecte, 746 aparţin categoriei de patru stele, 290 de cinci stele şi doar 20 dintre ele au trei stele.

Al treilea loc se află InterContinental Hotels Group, un lanţ cu 5.174 de hoteluri şi 767.135. În 2015, a achiziţionat hotelurile şi restaurantele Kimpton, care a mărit semnificativ operaţiunile. În prezent, lanţul construieşte 28 de hoteluri sub noul brand de cinci stele.

InterContinental are 352 de proiecte în total, cea mai mare parte (251) sunt de patru stele, 90 de cinci stele şi 11 de trei stele.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply