Marea Britanie şi SUA, destinaţiile preferate de turiştii chinezi

Marea Britanie şi Statele Unite vor fi două din principalele destinaţii pentru turiştii chinezi în 2023, potrivit studiului ‘The future of Chinese Travel’, realizat de grupul hotelier IHG şi compania de cercetare globală Oxford Economics, care concluzionează, de asemenea, că acestea vor fi cele care vor acapara cele mai multe cheltuieli. De asemenea, acesta observă o evoluţie spre călătorii de lungă durată în deplasările acestor călători.

Raportul semnalează faptul că chinezii vor cheltui cu 447% mai mult în Marea Britanie în zece ani, cu trimitere la datele din 2013, urmată de Statele Unite, care va încasa cu 289% mai mult în 2023, în timp ce Arabia Saudită va fi a treia în clasament, cu 276% mai mult decât în 2013.

Acestea sunt urmate de Elveţia, Rusia, Thailanda şi Mexic şi, la distanţa lungă, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Singapore şi Brazilia se află la jumătatea zilei.

Studiul a arătat că oraşele sunt principalele destinaţii pentru aceşti călători în excursiile în străinătate, iar peste 85% merge în marile oraşe ale lumii. În acest sens, marile beneficiare vor fi Londra, New York, Los Angeles, Sydney şi Tokyo.

În 2013, cheltuielile realizate de turiştii chinezi au fost de 117.779 milioane de euro. #shu#

În 2013, cheltuielile realizate de turiştii chinezi au fost de 117.779 milioane de euro. Imagine Shutterstock.

Destinaţiile cu un acces mai uşor şi politici simple de vize vor câştiga cel mai mult, explică raportul.

Conform previziunilor IHG şi Oxford Economics, ţara care va avea cea mai mică diferenţă în nouă ani este India (+8%), în timp ce destinaţiile din jur, cum ar fi Australia vor creşte cu 24% şi Japonia, cu 21%, procent similar celui din Germania si Italia, ambele cu 20% mai mult.

Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) estimează că China va exporta 1.000 de miliarde de turişti în 2020, la un ritm anual de creştere de 5% şi va primi 170 de milioane de călători. Dacă predicţia este îndeplinită, această ţară va deveni prima piaţă receptivă şi emitentă de turişti din lume, situată azi pe al treilea şi al patrulea loc, respectiv. Doar în 2013, cheltuielile făcute de turiştii chinezi au fost de 117.779 milioane de euro.

Studiul subliniază faptul că oportunităţile prezentate de această creştere pentru destinaţiile turistice, deoarece preferinţele sale evoluţionează spre călătoriile de lungă durată.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply