Shadow

Madeira lansează un „coridor verde” pentru turiștii vaccinați împotriva COVID

Madeira a anunțat astăzi crearea unui „coridor verde” pentru turiștii care au fost vaccinați sau recuperați din COVID-19. Astfel, călătorii din întreaga lume care poartă un document care certifică faptul că au fost vaccinați cu virusul vor fi scutiți de prezentarea rezultatelor negative ale testului PCR, care trebuie făcut în termen de 72 de ore înainte de îmbarcare sau de efectuarea acestuia la sosire în insulă. 

 

Acest document trebuie trimis în limba engleză și trebuie încărcat pe site-ul www.madeirasafe.com înainte de călătorie. 

 

În mod similar, acei pasageri care călătoresc cu un document medical care atestă că sunt recuperați din COVID-19, eliberat în ultimele 90 de zile, nu trebuie să prezinte un test PCR la sosire, așa cum a anunțat destinația. 

 

Acest document trebuie trimis emis în ultimele 90 de zile și prezentat la aterizarea în Madeira. În cazul în care timpul a fost mai lung decât perioada respectivă, călătorul ar trebui să facă din nou testul pentru a-l putea prezenta la sosirea în aeroport

Turiști în Madeira.

 

Într-un comunicat, aceștia își amintesc că arhipelagul este „o destinație pionieră în luptă împotriva COVID-19”, fiind prima regiune din Portugalia care are un plan de urgență pentru infecțiile emergente, care dezvoltă un document de bunce practici și creează o platformă madeirasafe.com pentru înregistrarea călătorilor. 

 

Opțiunile UE

Tocmai, comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a explicat luni că studiază „o paletă de recomandări” pentru a călători fără restricții în această vară, inclusiv un certificat de imunitate la coronavirus sau un test rapid. 

 

„Pentru a relua o viață aproape normală și o viață socială, sunt necesare două lucruri: treceți această fază și respectați gesturile și oferiti celor care doresc să mute garanții că nu sunt purtători ai virusului, pentru ei și pentru altele”, a declarat Breton pentru BFM TV.

 

Breton, care a recunoscut că oficialii din turism din mai multe țări europene solicită măsuri pentru a permite călătoria, a spus că se poate stabili un fel de certificat atâta timp cât cei care doresc să fie vaccinați au putut să o facă până atunci

 

A doua condiție va fi aceea că există teste rapide „fiabile și cât mai exacte posibil”, care lucrează și reflectă împreună cu oameni de știință, pentru a avea teste „rapid si din abudență”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.