Lufthansa va investi 500 mil. € în proiecte de inovare

Grupul Lufthansa va investi 500 de milioane de euro în proiecte de inovare până în 2020, aşa cum a informat compania germană în prezentarea ultimului său raport de sustenabilitateCEO-ul său, Carsten Spohr, a spus că, “după securitate, maxima noastră prioritate este viabilitatea viitoare”.

Compania a reuşit să reducă cu 1,6% consumul de combustibil al avioanelor în 2014 comparativ faţă de anul precedent. Iar obiectivul companiei aeriene este de a-l reduce şi mai mult. Din acest motiv, grupul dezvoltă mai mult de 1.300 de idei pentru a continua îmbunătăţirea acestei tendinţe. Numai în 2014, grupul a implementat 145 de proiecte.

În plus, între acest an şi 2025, grupul german va primi 272 de avioane moderne şi eficiente în consumul de combustibil, care vor reduce şi mai mult consumul.

Între ianuarie şi martie a acestui an, grupul a economisit 209 milioane în combustibil din factori externi, cum ar fi cel mai mic preţ al petrolului, slăbiciunea monedei euro şi dobânzi mai mici. În schimb, cele şase zile de grevă organizate de sindicatul de piloţi Cockpit a cauzat pagube de 42 de milioane.

Compania a reuşit să reducă cu 1,6% consumul de combustibil la avioane în 2014, în comparaţie cu anul trecut.  #shu#

Compania a reuşit să reducă cu 1,6% consumul de combustibil la avioane în 2014, în comparaţie cu anul trecut. Imagine Shutterstock.

O altă provocare este reducerea zgomotului. Din noiembrie 2014, Lufthansa a echipat avioanele A319, A320 şi A321 de scurt şi mediu curier cu componente speciale pentru a atinge acest scop. Rezultatul iniţiativei, mai mult de 200 de avioane zboară producând mai puţin zgomot.

În domeniul resurselor umane, grupul de transport aerian german a inclus un nou management de talente pentru a localiza atât în interiorul cât şi în afară companiei în etape timpurii ale personaului necesar. Forţa de muncă a Lufthansa este formată din 119.000 de membri din 143 de ţări. În plus, la responsabilitatea socială corporativă (RSC), la începutul anului 2015 a început Grupul de Social Care Lufthansa.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply