Lufthansa şi piloţii săi încheie un armistiţiu până la sfârşitul lunii iulie

Lufthansa şi sindicatul piloţilor Vereignung Cockpit (VC) au încheiat un armistiţiu după ce organizaţia a decis săptămână trecută să accepte medierea propusă de compania aeriană pentru a trata o serie de aspecte salariale, un prim pas pentru a pune capăt unei lungi dispute care a dus la 15 greve costisitoare pentru companie – mai mult de 240 mil. € de profituri pierdute – şi prin care se renunţă la noi conflicte până la sfârşitul lunii iulie, până când se anticipează că va dura procesul.

La sfârşitul lunii aprilie, Lufthansa a oferit piloţilor săi arbitrajul tuturor acordurilor salariale deschise. Un purtător de cuvânt al Vereinigung Cockpit a ractificat că “nu sunt prevăzute alte greve până la sfârşitul procesului”. Se estimează că ultima grevă din 17 martie (a se vedea: Lufthansa anulează 750 de zboruri din cauza grevei piloţilora avut un cost pentru companie de 58 mil. € în rezervări pierdute în al doilea trimestru. potrivit purtătorilor de cuvânt ai Lufthansa.

Lufthansa şi piloţii săi încheie un armistiţiu până la sfârşitul lunii iulie

Lufthansa şi piloţii săi încheie un armistiţiu până la sfârşitul lunii iulie

Pe lângă un acord salarial, Lufthansa încearcă să renegocieze beneficiile pensiilor pentru piloţi, care în prezent se pot pensiona anticipat la 55 de ani şi să primească o parte din salariu înainte de a începe plăţile obligatorii pentru pensii la 65 de ani.

Sindicatul, care reprezintă peste 500 de piloţi ai Lufthansa şi Germanwings, se opune, de asemenea, la extinderea companiei low cost Eurowings, care va fi singura afacere low cost şi de rute de la punt la punct a grupului german şi a cărui personal este în afara acordurilor colective şi a condiţiilor de muncă ale companiei mamă, ceea ce poate eroda locurile de muncă şi salariul în această companie.

CEO-ul Luthansa, Carsten Spohr, a declarat la rândul său ca lansarea noii companii nu este supusă dezbaterii şi că grupul are nevoie de acest operator pentru a putea reduce costuri şi concura cu rivali precum Ryanair şi easyJet.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply