Lufthansa pierde un proces şi anulează 930 de zboruri, afectând 100.000 de pasageri

Lufthansa a pierdut una dintre încercările sale legale de a opri greva echipajului de cabină şi încă una aşteaptă decizia, ceea ce a forţat-o să anuleze 930 de zboruri programate pentru miercurea aceasta, lăsând la sol 100.000 de pasageri, într-o altă zi a celui mai lung conflict de muncă cu membrii echipajului său de cabină. Un tribunla a suspendat grevele din Düsseldorf, dar compania a pierdut procesul pentru Frankfurt şi München, primul şi al doilea hub în termen de trafic pentru compania aeriană germană.

În urma ofertei îmbunătăţite prezentată de companie, răspunsul sindicatului UFO a fost reactivarea grevei, de moment, pentru încă trei zile, până vineri, 13 noiembrie, deci o săptămână întreagă de greve, şi ea în considerare posibilitatea de a o prelungi. Ca urmare a acestui răspuns, Lufthansa a contestat greva la tribunalul pe probleme laborale din Düsseldorf şi din Darmstadt. Primul emisese deja un ordin preliminar pentru a opri greva în acest oraş, dar acum, compania a cerut instanţei că aceasta să fie extinsă până vineri. Lipseşte decizia, dar este de aşteptat ca aceasta să fie favorabilă pentru Lufthansa, deoarece, în principiu, aceasta a fost emisă miercuri.

Cu toate acestea, instanţa ce se ocupă de problemele legate de muncă din Darmstadt a decis în această dimineaţă că sindicatul UFO poate continua greva de trei zile până vineri în hub-urile Lufthansa din aeroporturile din Frankfurt şi München.

Lufthansa pierde un proces şi anulează 930 de zboruri, afectând 100.000 de pasageri

Lufthansa pierde un proces şi anulează 930 de zboruri, afectând 100.000 de pasageri

În anticipare a ceea ce s-ar putea întâmpla, înainte de ultima decizie, compania anulase deja zboruri pentru miercurea aceasta în cele trei hub-uri, având în vedere incertitudinea dacă să opereze sau nu conexiunile programate; aşa cum indică o informaţie a agenţiei britanice de informaţii economice Bloomberg. Sindicatul mebrilor echipajului de cabină UFO a cerut trei zile de grevă pentru vineri şi a declarat că ia în considerare prelungirea grevei, care a început săptămâna trecută.

Liderii de sindicat se luptă împotriva restructurării propuse pentru ca Lufthansa să poată concura cu rivale low cost precum Ryanair şi EasyJet, liderii europeni în acest segment. Strategia companiei aeriene se sprijină pe dezvoltarea filialei sale Eurowings pentru segmentul low cost. Oferta finală prezentată de Lufthansa sindicatului UFO include o plată unică de 3.000 de euro pe angajat şi acceptarea cererilor sindicatului cu privire la pensionarea anticipată, dar doar pentru angajaţii actuali.

Decizia din Düsseldorf, care afirmă că sinducatul nu a specificat în mod adecvat cererile sale, poate fi apelată. Deşi decizia pentru Düsseldorf face referire doar la greva de marţi, Lufthansa a cerut instanţei prelungirea aplicării sale în următoarele zile, ceea ce se va discuta la o audiere din această după-amiază.

Compania aeriană a căutat mandatele celor două instanţe germane ce se ocupă de procesele legate de muncă pentru a evita greve ulterioare, dupa cele patru zile de grevă, oferind rezolvarea conflictului prin arbitraj.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply