Lufthansa oferă piloţilor săi arbitrajul tuturor acordurilor salariale deschise

Lufthansa a decis să acorde sindicatului de piloţi Vereinigung Cockpit (VC) cererea înaintată de mai multe ori de organizaţie pentru un arbitaj, şi cu scopul de a evita noi greve care să afecteze pasagerii, va fi folosită această formulă de negociere în toate acordurile salariale colective deschise. În acest sens, compania aeriană germană s-a oferit să înceapă discuţiile cu reprezentanţii sindicali pentru a alege un mediator.

Lufthansa oferă piloţilor săi arbitrajul tuturor acordurilor salariale deschise

Lufthansa oferă piloţilor săi arbitrajul tuturor acordurilor salariale deschise

Anterior, compania respinsese această cerere pe motiv că multe dintre acordurile salariale colective nu fuseseră încă negociate. De asemenea, aceasta a susţinut că nu toate cererile VC, referitoare la unele contracte la care propiul sindicat a renunţat, fuseseră făcute.

Bettina Volkens, directoarea generala de Afaceri Juridice şi Resurse Umane a Deutsche Lufthansa AG, a declarat: “Ne-am fi dorit să putem negocia cu VC înainte să prezentăm aceste probleme mediatorului. Pentru a rezolva în cele din urmă această lungă dispută cu privire la salarii, suntem dispuşi să facem acest pas”.

Anul trecut, grupul german s-a confruntat cu opt zile de grevă efectuate de piloţi, care, împreună cu cele ale personalului de securitate, au provocat grupului pierderi în profitul operaţional de 232 milioane de euro, 62 de milioane doar în luna decembrie, ceea ce a provocat o scădere a profitului de 82,4% în 2014, la 55 de milioane.

În acest an, conflictul a fost reactivat pe 17 martie (a se vedea: Lufthansa anulează 750 de zboruri din cauza grevei piloţilor).

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] sfârşitul lunii aprilie, Lufthansa a oferit piloţilor săi arbitrajul tuturor acordurilor salariale deschise. Un purtător de cuvânt al Vereinigung Cockpit a ractificat că “nu sunt prevăzute alte […]

Leave a Reply