Lufthansa încheie un acord de muncă cu personalul de la sol

Compania germană Lufthansa şi sindicatul sectorului public de servicii Verdi au ajuns luni, 30 noiembrie la un acord privind contractul colectiv de muncă al personalului de la sol al companiei.

Lufthansa a închis astfel unul dintre fronturile deschise ale companiei aeriene, care încă negociază acordurile cu piloţii şi cu echipajul de cabină.

Acest din urmă grup a anulat săptămâna trecută greva programată pentru joia şi vinerea trecută, la cincisprezece zile după campania de greve care a obligat compania să suspende circa 900 de zboruri zilnice timp de o săptămână.

Lufthansa încheie un acord de muncă cu personalul de la sol

Este de aşteptat ca azi, 2 decembrie, Lufthansa să organizeze un “summit” cu principalele sindicate ale companiei Verdi pentru personalul de cabină şi Vereinigung Cockipt pentru piloţi, care au organizat, de asemenea, greve în ultimele luni.

Potrivit informaţiilor furnizate de Verdi, acordul rezolvă conflictul în jurul pensiilor şi a pensionării anticipate, unul din punctele nevralgice în cadrul negocierilor pentru acordurile cu piloţii şi însoţitorii de zbor.

Personalul de la sol al Lufthansa şi al filialelor sale vor primi o plată unică de 2.500 de euro, iar de la 1 ianuarie 2016 salariile vor creşte cu 2,2%, acelaşi procent care va fi aplicat şi în 2017.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply