Lufthansa şi Etihad ajung la un acord global de cooperare

Lufthansa Passenger Arilines şi Etihad Aviation Group au încheiat un acord global de catering în valoare de 100 milioane de dolari şi un Memorandum de înţelegere  (MoU) pentru a coopera în materie de întreţinere, reparaţii şi revizuirea aeronavelor prin filiala grupului german Lufthansa Technik şi anunţă planuri de a extinde aceast nou parteneriat comercial. 

 

Şefii excutivi ai ambelor grupuri, preşedintele şi CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr; şi preşedintele şi CEO-ul Etihad Aviation Group, James Hogan; au prezentat într-o conferinţă de presă detaliile unui nou parteneriat comercial. 

 

Hogan a subliniat faptul că “alianţele sunt nucleul strategiei noastre şi rămân fundamentale pentru a concura în mod eficace şi eficient într-o piaţă globală complexă şi competitivă. Colaborarea noastră cu una dintre cele mai consolidate şi recunoscute branduri ale industriei aviaţiei este, fără îndoială, cea mai importantă asociaţie non-capital de parteneri pe care am anunţat-o până acum. Acest parteneriat este platforma pentru o colaborare strategică mult mai amplă între cele două organizaţii. Acest lucru demonstrează angajamentul Consiliului Director al Etihad Aviation Group şi Abu Dhabi cu strategia noastră de creştere europeană”. 

Lufthansa şi Etihad ajung la un acord global de cooperare

Lufthansa şi Etihad ajung la un acord global de cooperare

 

La rândul său, Spohr consideră că cooperarea între ambele companii ar putea crea plusvaloare pentru clienţii şi acţionarii noştri. “Parteneriatul cu Etihad Aviation Group se potriveşte perfect cu strategia globală a Grupului Lufthansa pentru companiile noastre aeriene de pasageri şi companiile de servicii”. 

 

Contractul de catering de patru ani va permite ca LSG Sky Chefs să ofere servicii de catering companiei Etihad Airways în 16 oraşe din Europa, Asia şi America. Acest lucru face ca LSG să fie cel mai mare furnizor de servicii de catering al companiei aeriene naţionale a Emiratelor Arabe Unite, în afara bazei sale din Abu Dhabi. 

 

Etihad Aviation Group şi Lufthansa Technik (LHT) au semnat de asemenea un memorandum de înţelegere pentru a explora cooperarea în serviciile de întreţinere, reparare şi revizie a aeronavelor pentru Etihad Airways şi companiile aeriene partenere, precum şi oportunităţi pentru sinergii cu Etihad Airways Engineering şi Lufthansa într-o serie de domenii, inclusiv operaţiuni legate de marfă, achiziţii şi servicii pentru pasageri în vederea îmbunătăţirii ofertei sale competitive la nivel global şi în piaţa europeană. 

 

Acordul de codeshare va creşte reţelele globale ale celor două companii aeriene, oferindui companiei Lufthansa un acces mai mare la importante pieţe emitente în sucontinentul indian, via Abu Dhabi, în timp ce Etihad Airways va avea acces la America de Sud, prin Germania

 

Pentru a facilita conectivitatea şi experienţa clientului asociat acestui acord, compania aeriană cu sediul în Abu Dhabi va transfera, de asemenea, operaţiunile sale în hub-urile Lufthansa, de la Terminalul 2 la Terminalul 1 în Frankfurt şi de la Terminal 1 la Terminal 2 în München

 

Grupul Lufthansa a semnat un acord în decembrie 2016 cu airberlin, în care Etihad Aviation Group are o participaţie de 29% pentru închirierea a 38 de avioane. Eurowings, compania aeriană punct-la-punct a Lufthansa, va închiria 33 şi Austrian Airlines, o companie aeriană a Lufthansa Group, va prelua cinci avioane. Acordul încheiat între Eurowings şi Air Berlin, semnat la data de 16 decembrie, va dura şase ani si este programat să înceapă azi 10 februarie 2017, data la care începe să opereze primul avion pentru Eurowings.  

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply