Lufthansa anulează aproape jumătate din zborurile sale din cauza unei alte greve a piloţilor

Lufthansa a anulat 1.350 de zboruri o nouă zi de grevă convocată de piloţi după încetarea conservaţiilor dintre compania aeriană şi colectivul care continuă să fie în dezacord cu termenele stabilite de companie pentru plata pensiilor. Anulările, a aproximativ 48% din serviciile pogramate, vor afecta mai mult de 150.000 de pasageri, potrivit purtătorilor de cuvânt. 

Compania aeriană doreşte pentru a elimina programul de pensionare anticipată, unde piloţii pot să se pensioneze la 55 de ani si să primească 60% din salariul lor până la vârsta normală de pensionare de 65 de ani.

Lufthansa anulează aproape jumătate din zborurile sale din cauza unei alte greve a piloţilor

Lufthansa a explicat într-un comunicat pe site-ul său: “Sindicatul piloţilor Vereinung Cockpit a anunţat o grevă pentru toate zborurilor de distanţă scurtă şi continentale ale Lufthansa între orele 12:00 CET de luni, 1 decembrie şi 23:59 CEST, 2 decembrie, şi pentru toate zborurile intercontinentale care au plecarea între ora 03:00 CEST şi 23:59 CEST din 2 decembrie”.

“Lufthansa lucrează intens la un program special pentru perioada de grevă. Toate zborurile operate de restul companiilor ale Grupului Lufthansa, Austria Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, SWISS şi Air Dolomiti (operate de sistemul operativ, SN, 4U, LX, EN) nu vor fi afectate”.

Compania a informat, de asemenea, că pasagerii a căror zboruri au fost anulate, pot rezerva din nou în mod gratuit spre zboruri alternative şi cele care călătoresc în Germania, afectate de anulări din cauza grevei, “pot călători alternativ cu trenul cu Deutsche Bahn”.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply