Lufthansa anulează 750 de zboruri din cauza grevei piloţilor

Lufthansa a anulat un total de 750 de zboruri din cauza unei greve a piloţilor de 24 de ore convocată pentru miercurea aceasta de către sindicatul Vereinigung Cockpit, VC.

Lufthansa anulează 750 de zboruri din cauza grevei piloţilor

Lufthansa anulează 750 de zboruri din cauza grevei piloţilor

 

Surse din sindicat au declarat că grupul de piloţi cere ca vârsta de pensionare de 55 de ani să fie menţinută şi să primească 60% din salariul lor pâna la vârsta de 65 de ani. Anul trecut, grupul aerian german s-a confruntat cu opt greve a echipajului de zbor, care au reprezentat un cost de 232 milioane de euro şi, împreună cu alţi factor, au afectat rezultatele companiei, care a înregistrat la încheierea anului 2014 o scădere a profitului de 82,4%, comparativ cu 2013.

Grupul aerian Lufthansa ajunsese la un acord cu angajaţii companiei Lufthansa German Airlines, prin care în cazul personalul angajat înainte de 1 ianuarie 2014 şi aproape de vârsta de 55 de ani, vârsta de pensionare ar putea creşte treptat la 61 de ani.

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] În acest an, conflictul a fost reactivat pe 17 martie (a se vedea: Lufthansa anulează 750 de zboruri din cauza grevei piloţilor). […]

Leave a Reply