Lufthansa anulează 1000 de zboruri pentru miercurea aceasta cu 140.000 de pasageri afectaţi

Grupul Lufthansa a anunţat anularea a 1000 din cele 3000 de zboruri pe care compania aeriană Lufthansa le avea programate pentru miercurea aceasta, 09 septembrie, ceea ce va afecta 140.000 de pasageri. Compania a fost forţată să ia această decizie după ce sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit a cerut membrilor săi să continue greva şi a doua zi şi să o extindă la serviciile de scurt şi mediu curier din Germania. Reţeau de lung curier va înregistra noi tulburări.

Grupul Lufthansa explică faptul că cele 3.000 de zboruri programate pentru azi, miercuri, 1520 de zboruri cu 180.000 de rezervări din partea pagerilor urmau să fie operate de Lufthansa. Din acest total, 1350 de zboruri sunt de servicii de scurt şi mediu curier. “În pofida grevei, peste 500 de zboruri vor fi operate miercurea aceasta. Serviciile Germanwings, Swiss, Austrian Airlines şi Brussels Airlines nu sunt afectate şi vor funcţiona conform planului”.

Lufthansa anulează 1000 de zboruri pentru miercurea aceasta cu 140.000 de pasageri afectaţi

Lufthansa anulează 1000 de zboruri pentru miercurea aceasta cu 140.000 de pasageri afectaţi

De asemenea, reţeaua de lung curier a companiei germane va fi din nou afectată cu anularea a 52 din cele 176 de servicii pe distanţe lungi programate pentru azi miercuri, 09 septembrie, unele din cauza noului apel şi altele din cuaza grevei de marţi, deoarece unele avioane încă nu s-au întors pentru a opera plecările care erau programate azi.

Compania a afirmat, de asemenea, că fiecare client al cărui zbor va fi anulat ca urmare a grevei va putea reprograma sau anula rezerva sa în mod gratuit şi fără penalizări. Toţi călătorii care au un bilet Lufthansa pentru un zbor cu sosirea sau plecarea în unul din hub-urile sale din Frankfurt, München sau Düsseldorf pentru miercurea aceasta vor putea, de asemenea, să-şi modifice gratuit rezervarea pe site-ul LH.com în secţiunea rezervările mele.

Pe de altă parte, grupul informează că pasagerii cu bilete pe rutele interne, a căror zboruri vor fi anulate ca urmare a grevei, vor putea utiliza trenurile Deutsche Bahn prin transformarea biletului de avion în bilet de tren, fie pe site-ul LH.com (My bookings) fie la o maşină de check-in a Lufthansa.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply